Categorieën
Duurzaamheid

Groen in je buurt

Hoe zouden onze steden eruit zien, mocht al het grijze beton vervangen worden door groen? Geen grauwe daken, maar kleurrijke planten. Geen brede betonnen voetpaden maar met bomen bezaaide wandelboulevards… Op vrijdag 21 mei doet het Agentschap voor Natuur en Bos een poging om dit tafereel in werkelijkheid te creëren. Pendelaars die het Noordstation uitwandelen, wanen zich meteen in een groene oase. De actie is een opwarmertje voor de Dag van het Park op 30 mei.

Share

Groen in je buurt Hoe zouden onze steden eruit zien, mocht al het grijze beton vervangen worden door groen? Geen grauwe daken, maar kleurrijke planten. Geen brede betonnen voetpaden maar met bomen bezaaide wandelboulevards… Op vrijdag 21 mei doet het Agentschap voor Natuur en Bos een poging om dit tafereel in werkelijkheid te creëren. Pendelaars die het Noordstation uitwandelen, wanen zich meteen in een groene oase. De actie is een opwarmertje voor de Dag van het Park op 30 mei.

“Groen in je buurt” is het thema voor 2010 van de Dag van het Park. Bedoeling is dat er niet enkel word gefocust op parken, maar ook op alle groenelementen in de buurt en in de stad.

Dat kunnen allerlei zaken zijn: een binnenkoer, het parkje om de hoek, een eenzame boom middenin de winkelstraat of het groen op de muur en de gevel van de buren.
De Dag van het Park zélf is uiteraard iets wat in het Vlaams Gewest plaats vindt, maar voor wie zich benadeeld voelde door die jobkorting die wij hier misliepen kan altijd eens gaan meeprofiteren van wat er gebeurt in de Brusselse rand. Parken en bossen bezoeken, fietstochten,…

En voor wie op Facebook actief is: je kan ook gewoon fan worden alhier.
Een kleine selectie uit de Brusselse rand:

En indien je vrijdagvoormiddag in de buurt van het Noordstation bent (of was) met een camera in de hand: upload die handel maar in onze Flickr pool!

Share