Categorieën
Brussel Actua

“Come to execute all the gays”

Een stukje literatuur uit het repertoire van Beenie Man. Een homofobe Jamaicaan (als je er de reisgidsen op naslaat, is Jamaica zowat één van de laatste plaatsen waar holebi’s veilig op reis kunnen) die ondanks het ondertekenen van de Compassionate Act, in 2009 toch nog even zijn homohaat kwam spuien in Oeganda, een land waar plannen bestaan om de doodstraf opnieuw in te voeren voor herhaaldelijk homoseksueel gedrag.
Ondanks het schenden van deze Act, mag hij toch komen spelen op Couleur Café. Een klein beetje in tegenspraak met het volgende wat ik terugvind op de site van Couleur Café.

Zoals elk jaar is ook deze 21ste editie van Couleur Café meer dan een Global Party. Kunst en Solidariteit krijgen ook hun plaats op het terrein en zijn zeer geliefd bij het publiek. Dit jaar sluiten zowel Cool Art Café als het Solidarity Village zich aan bij de thematiek van het Europees Jaar van de bestrijding van armoede en sociale uitsluiting.

Dus als u het eens bent met homofobe praat, of u wilt naar het voetbal gaan kijken op groot scherm (ja, dat kan daar òòk), vooral naar Couleur Café gaan.

Bronnen: Homohater op Couleur Café, http://mo.be, BBC, http://www.bbc.co.uk

Share