Categorieën
People & Lifestyle Podium Schaarbeek

Postkaart nu vrijdag in Noordstation

Gaat er vrijdag om 17u iemand in het Noordstation verifiëren of dit plaatje uit de toekomst klopt?

Van september 2010 tot juni 2011 zal Postcards from the Future elke maand een nieuwe postkaart uitbrengen. Telkens wordt een bepaalde wijk van Brussel in kaart gebracht. De buurtbewoners en het lokale netwerk van plaatselijke initiatieven en culturele instituten worden actief betrokken.  …

Zoals van postkaarten verwacht kan worden, zijn ze niet alleen trouw aan de weergegeven plaats, maar in het geval van de Postcards from the Future verwijzen ze tevens naar een precies moment in de toekomst. Veeleer dan herinneringen te zijn, vormen deze postkaarten uitnodigingen voor een toekomstig gebeuren dat zij reeds in detail op profetische wijze uitbeelden. U kunt precies zien wat op een welbepaalde plaats en tijdstip zal plaatsvinden. Door op de uitnodiging in te gaan kunt U zelf de voorspelling van de Postcard from the Future kritisch controleren op zijn determinisme en de relevantie van de gedrukte beelden.

Zal wat op de postkaart te zien is daadwerkelijk gebeuren? En zo ja, zal de toekomst dan aan onze verwachtingen voldoen?

Ik vind dit zelf een hoogst origineel initiatief. Meer info op deze site.

Als je gaat, weet ons dan te zeggen hoe het er was.

Share

Door Tineke

Tineke Van Engeland. 34 jaar. Woont met haar vriendin in het centrum van Brussel, tussen Beurs, Brouckère en Muntplein. Is actief bij het Regenbooghuis en Transitie Brussel. Werkt rond duurzame consumptie.
Schrijft graag over duurzaamheid, winkels, lijstjes, het Anspach Center, holebi's, fotografie,...
Heeft een eigen site met blog, fotoblog en fotogallerij: www.fototineke.be.