Categorieën
Reizen & Toerisme Sport

Lijstjestijd #33: de 5 leukste wandelingen

52 lijstjesWaar in Brussel vind je de 5 beste plekken om stoemp te eten, wat zijn de 3 meest onthullende tram- en buslijnen en van welke 4 wijnbars krijg je het warm?”. Jan Sulmont probeerde Brussel te vatten in 52 lijstjes, netjes gebundeld in een handige stadsgids. BrusselBlogt laat elke week een nieuw lijstje op je los!

De bos- en vijverwandeling
Wie vanop het Flageyplein langs de vijvers van Elsene wandelt, ontdekt steeds meer natuur. Eerst het Terkamerenbos, met zijn mooie abdij en opnieuw een vijver, daarna het grote Zoniënwoud.

De Europawandeling
Van het Europees parlement op ‘place Lux’, kun je door het Leopoldpark richting Jourdanplein en vervolgens richting Schumanplein, met de Berlaymont en het Justus Lipsiusgebouw.

De art-nouveauwandeling
De regio Elsene en Sint-Gillis tussen de Louisalaan en de Steenwegen op Charleroi en Waterloo, met het Kasteleinsplein en Ma Campagne als middelpunten, bulkt van de mooie architectuur.

De antiekwandeling
Verken de straatjes rond de Grote Zavel en daal dan via de gratis lift aan het Justitiepaleis af naar de Marollen. Daar loop je tussen de antiquairs in Hoog- en Blaesstraat tot het Vossenplein.

De theaterwandeling
Na de kleine straatjes tussen Theâtre National en Koninklijke Vlaamse Schouwburg, loop je langs jeugdtheater Bronks op de Varkensmarkt, richting Kaaitheater op Sainctelettesquare.

Kan jij het lijstje aanvullen of zit er iets tussen wat je kent, laat het iedereen weten, we zijn benieuwd!

Dit lijstje kwam er met toestemming van uitgeverij Luster. Het boekje ‘De 5 beste plekken om stoemp te eten en 51 andere lijstjes over Brussel’ kan je kopen in de boekhandel. Meer info op www.lusterweb.com !

Share