Categorieën
Mijmeringen van een kat

Mijmeringen van een lapjeskat #10

Op het terras in het Warandepark brainstormen een Vlaamse confederalist, een Waalse federalist en een Duitstalige ratachist.
“Laten we de Eerste Wereldoorlog vergeten en de Oostkantons weer afstaan”, zegt de Duitstalige ratachist.
“Waarom de Belgische Onafhankelijkheidsstrijd niet vergeten”, werpt de Vlaamse confederalist op, “kan Vlaanderen ineens een deel van een Europese Unie van Regio’s worden”.
“Dan maar ook Waterloo vergeten”, treedt de Waalse federalist de anderen bij, “maken we van Wallonie een federale eenheid van een francofone federatie”.
Waar blijf je dan met Brussel, vraagt de lapjeskat zich af.  Het huisdier denkt er het zijne van. De geschiedenis kan je niet terugdraaien door oorlogen te vergeten. Je kan geschiedenis schrijven door oorlogen te vermijden.

Cette fois pour les francophones la même chose, en citant André Bialek (auteur de la chançon La Belle Gigue), si c’est possible …

Share

Door Michel

Heeft een boontje voor Brussel, pendelde jaren lang om er te gaan werken en komt er, ook nu nog, graag terug. Hij vindt multiculturaliteit, zeker in steden, onvermijdelijk en verrijkend. Dat verschillen zichtbaar en soms uitvergroot worden is er een consequentie van. Als ze inspiratie opleveren is het mooi meegenomen.