Categorieën
Wonen in Brussel

De leukste wijk van Brussel

Wat is de leukste wijk van Brussel? FM Brussel vroeg het zich af en organiseerde een wedstrijd. De vijf genomineerden zijn inmiddels bekend:

  • Bloemenhofplein: Tussen Hopstraat, Bartélemylaan, Anderlechtsesteenweg en Arteveldestraat schuilt de Bloemenhofwijk. Desolaat-rustig ’s nachts, bedrijvig overdag. Mode- en interieurwinkels, een hogeschool en de Kaaistudio’s doen het hier bruisen.
  • De Marollen: Ook de volkswijk bij uitstek rond d’Aa Met (Vossenplein), geklemd tussen Justitiepaleis, Hallepoort, Zuidstation en Kapellekerk, haalde de top vijf. “Veel cultuur, gezellig, authentiek, altijd wel iets te beleven,” vatte een luisteraar het samen.
  • Kasteleinswijk: ‘Klein Parijs in Brussel’ is te vinden aan de Heilige Drievuldigheidskerk: in het quartier Châtelain of het burgerlijke deel van Elsene. De woensdagse biomarkt, de charmante winkels en restaurants doen de wijk dag en nacht leven.
  • Kuregem: Niet alleen de Zuidmarkt en de Slachthuizen, die een massa volk naar Kuregem lokken, doen het negatieve imago kantelen. Tussen Spoor, Kleine Ring en Kanaal doen oude en nieuwe bewoners zich te goed aan elkaar (en soms aan brouwerij Cantillon).
  • Scheut: Wie de Anderlechtse wijk Scheut (tussen Ninoofsesteenweg, Prins van Luiklaan, Birminghamstraat en Scheutlaan) de leukste wijk van het gewest vindt, heeft daar zijn reden voor: ons-kent-ons leeft hier nog.

Vijf uiteenlopende wijken, maar er kan er uiteraard maar één winnen.  Stemmen kan tot zondag op de website van FM Brussel.

Wat vind jij van de selectie? Welke wijk geniet jouw voorkeur en waarom?

Share

Door Tom

Nieuwe Brusselaar met een passie voor taal, cultuur en journalistiek. Geboren in Sint-Niklaas. Studeerde Germaanse talen in Gent en woonde na zijn studie zes jaar in Berlijn. Houdt zich bezig met beleid en communicatie binnen de Vlaamse overheid en is journalist in bijberoep.