Categorieën
People & Lifestyle Wonen in Brussel

Lijstjestijd #50: de 8 ‘Brusseleirs van ’t joër’

52 lijstjesWaar in Brussel vind je de 5 beste plekken om stoemp te eten, wat zijn de 3 meest onthullende tram-en buslijnen en van welke 4 wijnbars krijg je het warm?”. Jan Sulmont probeerde Brussel te vatten in 52 lijstjes, netjes gebundeld in een handige stadsgids. BrusselBlogt laat elke week een nieuw lijstje op je los!

 


Dirk Vannetelbosch & Gaby Geysens
De priester van Jette draagt elk jaar een mis op in het Brussels, voor een bomvolle Sint-Pieterskerk. Actrice Gaby Geysens verdiende haar sporen in het Brussels Volkstejoêter.
> 2009


• Christian De Coninck en Roland Van Reusel

De portparol van de polis van Brussel Hoofdstad – Elsene en zanne patron, Roland Van Reusel. “Ne commissaire en chef dee zoewel Vloms as Frans klapt, dat es wa da men ee in Brussel vandoon emme.”
> 2008

 

• Carine Roelant en Ghislain Vrydag
De directrice van de basisschool De Kadeekes in Koekelberg en de leraar aan het Instituut Anneesens-Funck entertainen hun leerlingen al eens in het Brussels. E schuu maske en nen toffe pei!
> 2007


• Nadia Scheys

De FM Brussel-presentatrice van onder meer het internationale weekendmagazine FM World spreekt in de media, zodra het een beetje kan, haar woordje Brussels.
> 2006

 

• Brando Meganck
De toen twaalfjarige Brando uit Zellik was er zo op gebrand de streektaal van zijn vader en grootvader meester te worden dat hij tijdens de ‘Weik van ‘t Brussels’ speciaal werd gefêteerd.
> 2005

 

 

Kan jij het lijstje aanvullen of zit er iets tussen wat je kent, laat het iedereen weten, we zijn benieuwd!

Dit lijstje kwam er met toestemming van uitgeverij Luster. Het boekje ‘De 5 beste plekken om stoemp te eten en 51 andere lijstjes over Brussel’ kan je kopen in de boekhandel. Meer info op www.lusterweb.com !v

Share