Categorieën
Wonen in Brussel

Clean up our city, Brussels!

Tom Pintens stuurde ons vandaag een open brief. Als inwoner van de Marollen stelde hij de laatste maanden een onacceptabele evolutie vast: zijn wijk wordt vuiler en vuiler. De druppel in de emmer was zijn wekelijks tripje naar de kinderspeeltuin van het Warandepark, waar hij bijna uitschoof over de gebruikte condooms. Daarom heeft hij een groep opgericht op Facebook: Een open brief aan alle Brusselse Politici: Kuis onze stad op. Aangezien hij geen zin had dat in twee talen te doen is de groep in het Engels gemaakt. Hij zette er ook een aantal veelzeggende foto’s bij. De teller staat momenteel op 75 leden. Hierbij zijn brief:

Geachte Brusselse medeburger,

Wellicht hebt ook u geconstateerd dat het wat betreft de openbare netheid bergaf gaat in onze stad. Een ergernis die ook u ongetwijfeld regelmatig overvalt. Sommige mensen zuchten dan eens, tot die zuchten zo talrijk geworden zijn dat ze de stad verlaten. Anderen bellen af en toe eens naar Brussel Net, andere anderen dienen wel eens klacht in bij de politie. Jammer genoeg is er maar één zekerheid: dat ons gezaag en geklaag niks uithaalt.

Vanmorgen echter brak het bij mij. Na het verlaten van ons appartementje in de Marollen zag ik om de 10 meter een klein sluikstort. Uitgegoten motorolie, kapot glas, stront, bezeken matrassen gecombineerd met de geur van urine. Daarna met onze dochter naar een ander stort, de kinderspeeltuin van het Warandepark: vuil, condooms en sigarettenpeuken. Dit is niet het Brussel waar ik mijn kinderen in wil zien opgroeien.

Vandaar dat ik langs deze weg een oproep wil doen: post met uw smart/i/ black/ms/android-phone alle sluikstorten in Brussel, documenteer ze en zet ze op de Facebook-pagina. Maak tegelijkertijd zoveel mogelijk Brusselse vrienden, familieleden, politici lid (admin rights kan je verkrijgen door me een mailtje te sturen met je goeie bedoelingen).

Ik zal het bestaan van deze site tevens promoten bij alle Brusselse politici, kranten, tijdschriften en dagbladen. Hopelijk haalt het iets uit!

Alvast bedankt voor de moeite.

Open letter to all politicians in Brussels: Clean up our city!

Tom Pintens

Share