Categorieën
Podium

Festivalitis

Ook in Brussel kun je niet ontkomen aan de zalige zomerse ziekte, genaamd festivalkoorts. Wat schaft de muzikale pot in de komende weken?

  • Op zaterdag 30 juli kun je, onder de bollen van het Atomium, in het Groentheater terecht voor het gratis festival Bruksellife. De organisatie is in handen van de Brusselse jeugdhuizen en -clubs. De zevende editie pakt o.a. uit met SX, bekend van de radiohit Black Video, Vismets en Stijn & friends. Bij wijze van voorproefje kun je de afspeellijst op YouTube raadplegen.
  • Het Brussels Summer Festival is al aan zijn tiende jaargang toe. Het biedt van 12 tot 21 augustus tien dagen muziek en animatie op en rond het Paleizenplein. Op het hoofdpodium treden onder meer Hooverphonic, Ozark Henry, De La Soul, Jamie Cullum, Balthazar, K’s Choice, An Pierlé & White Velvet en Stromae op. Op het Museumplein kun je een klank- en lichtspel van de Luc Amoros compagnie bewonderen, terwijl op de Kunstberg, in de tuinen aan het Albertinaplein, alternatieve rock en pop op het programma staan. Een kaart voor tien dagen kost 30 euro, één voor de eerste vier dagen 20 euro. Een ticket geeft in dezelfde periode ook toegang tot de deelnemende musea: Koninklijke Musea voor Schone Kunsten, Bozar, MIM, Jubelparkmuseum, Belvue, Coudenberg en Cinematek.

  • Het betere Nederlandstalige repertoire komt traditioneel aan bod op Boterhammen in het Park in de laatste volle week van de zomervakantie, van maandag 22 tot en met vrijdag 26 augustus, telkens vanaf 12 u. Tekenen dit jaar present: Yevgueni, Eva De Roovere, Buurman, Hannelore Bedert en Johan Verminnen. De toegang is gratis. Dat geldt ook voor de avondlijke variant van de Feeërieën, die in het Warandepark een verrassende cocktail aanbieden van folkpop, wereldmuziek, elektronica en post dubstep. Humo is alvast fan van de sprookjesachige, sensuele muziek van Hannah Peel.
  • Een vollediger lijstje, met o.a. ook aandacht voor de City Parade (zaterdag 27 augustus) en Festival Fiesta Latina (2-4 september), vind je bij Zomer in Brussel.
Share

Door Tom

Nieuwe Brusselaar met een passie voor taal, cultuur en journalistiek. Geboren in Sint-Niklaas. Studeerde Germaanse talen in Gent en woonde na zijn studie zes jaar in Berlijn. Houdt zich bezig met beleid en communicatie binnen de Vlaamse overheid en is journalist in bijberoep.