Categorieën
Podium

Blootsvoets op de bühne

Small is beautiful. Dat lijkt wel het motto van singer-songwriter Anton Walgrave. Hij geeft een intiem optreden in het bovenzaaltje van café Au Daringman. De inkom bedraagt een luttele drie euro. De atmosfeer is die van een woonkamer. Een klein podium, een linoleum vloer, 15 stoelen, een paar krukken, een bar en foto’s van muzikanten aan de muur. Er ligt een plaat van Eels op. Dan betreedt de zanger met de baard op blote voeten de bühne. Alleen, maar met twee gitaren en technische ondersteuning in de vorm van beats.

Het eerste nummer: een doorleefde versie van Lost Soul, het themanummer van de tv-reeks De Parelvissers. Een uur lang weet hij het aandachtige publiek te boeien met zijn mooie stem en zijn gedreven gitaarspel. Vooral zijn laatste cd ‘As You Are’, die hij na het optreden voor 10 euro eigenhandig aan de man zal brengen, passeert de revue. Spectaculair is het concert geenszins, maar het heeft een puurheid en directheid, die in festivals en concertzalen vaak dreigt verloren te gaan. Geen spetterende show, maar oprechte liefde voor muziek. Een bisnummer is meer dan verdiend. Het wordt de klassieker ‘Always on your mind’ van Elvis Presley.

Anton Walgrave treedt binnenkort nog twee maal op in Brussel, in de Fnac City 2 op 24 september en in Bonnefooi op 27 september.

Share

Door Tom

Nieuwe Brusselaar met een passie voor taal, cultuur en journalistiek. Geboren in Sint-Niklaas. Studeerde Germaanse talen in Gent en woonde na zijn studie zes jaar in Berlijn. Houdt zich bezig met beleid en communicatie binnen de Vlaamse overheid en is journalist in bijberoep.