Categorieën
Podium

Wie wordt kampioen van Brussel?

Het Kampioenschap van Brussel, de tweejaarlijkse wedstrijd voor Brusselse muziekgroepen, is aan zijn vijfde editie toe. Na zes voorrondes verspreid over evenveel Brusselse cultuurtempels, hebben acht bands de finale gehaald. Op zaterdag 3 december treden de genomineerde groepen op in de AB Box, waarna de vakjury, bestaande uit de samenstellers van de online jukebox 22tracks, het vonnis velt. De winnaar krijgt van organisator JES Brussel 1.000 euro en studiotijd in De Rockfabriek.

  • AntiluX is het elektronische project van een Brusselse producer. Zijn ritmes en melodieën worden gekleurd door heel diverse invloeden, gaande van ambiant tot dubstep met een vleugje rock.
  • Horse Antlers is een nieuwe band die naar eigen zeggen nog hard op zoek zijn naar zijn eigen ding.  Genre muziek: trage heavy rockmuziek.
  • Sons of Disaster is  helse rock ‘n’ roll met krachtige riffs, allesverschroeiende drums en meedogenloze baslijnen.
  • Senshey Shogun and The Oldschoold’ Man is het huidige project van rapper Senshey, die geboren is in Kinshasa. Hij treedt op met keyboard, drums, bas, dj en saxofoon.
  • Airplane is een enthousiaste ambiancegroep die al sinds 2004 actief is en zich onder meer laat inspireren door betere ska-groepen als Babylon Circus, Ska-P en Manu Chao.
  • OK Cowboy! haalt rock,punk en disco door de mixer, zolang het de vurige zangeres Bineta Saware maar bevalt.
  • We Stood Like Kings staat op het kruispunt tussen instrumentale rock en klassieke muziek. Voorbeelden: Mogwai, EITS, Caspian.
  • Sabina Toll is een elektronisch soloproject in samenwerking met verschillende producers. Ze is kind van de jaren 80 en opgegroeid in de jaren 90, en dat hoor je eraan.
Share

Door Tom

Nieuwe Brusselaar met een passie voor taal, cultuur en journalistiek. Geboren in Sint-Niklaas. Studeerde Germaanse talen in Gent en woonde na zijn studie zes jaar in Berlijn. Houdt zich bezig met beleid en communicatie binnen de Vlaamse overheid en is journalist in bijberoep.