Categorieën
Fotograaf in Beeld

Fotograaf in Beeld: Winny Biets

Brussel in Beeld is één van de langstlopende wekelijkse rubrieken, maar ook één van de meest bekeken rubrieken op deze blog. Onze eigenste Brussel-Flickr fotogroep zorgt wekelijks voor een karrenvracht aan fantastisch beeldmateriaal. De BrusselBlogt-fotograaf is moeilijk te definiëren; zowel Brusselaars als niet Brusselaars, zowel mannen of vrouwen, oud en jong. Een fantastische mélange aan mensen en dito talent. Hoog tijd dus om de mens achter de lens ook even in beeld te brengen.

Deze week is het de beurt aan een actieve dame uit Bocholt. Winny Biets speelt graag piano, gaat af en toe naar de film en pikt regelmatig een concertje mee. Ook theater of een bezoekje aan een museum is een favoriete bezigheid. Daarnaast reist ze graag. Kortom een erg bezig bijtje. In Brussel komt ze vaak observeren. Kijken wat mensen doen, hoe het leven verloopt. Op haar CV staat fotograaf als beroepsactiviteit. Dit is haar Flickr-profielpagina.

Goedenavond Winny, hoe is je liefde voor de fotografie ontstaan?
Mijn passie voor fotografie lijkt wel aangeboren. Ik herinner me dat ik als kind al met mijn neus tegen de etalage plakte van de fotostudio in het dorp. Zoveel jaar later ben ik bij diezelfde fotostudio aan de slag gegaan.

Hoe zou je je eigen foto’s omschrijven qua thematiek, stijl, toon,..?
Toeval is een belangrijke factor. Ik hou niet zo van ensceneren, het dagelijkse leven is boeiend genoeg. Mensen en situaties observeren en vastleggen met één enkele klik, dat is wat ik het liefste doe.

Wat bevalt je aan Brussel? En wat niet?
Brussel is de uitgelezen plek om ‘het leven’ te observeren. Nergens is het zo gevarieerd en uitdagend als in de hoofdstad. Ik kan er uren genieten van het schouwspel, liefst door het oog van de camera!

Wat zijn de drie mooiste foto’s die je al in Brussel gemaakt hebt? Waarom?

De volgende drie foto’s, omdat ze alledrie de verscheidenheid van Brussel het best weergeven…

En deze:

Op welke onbereikbare plek in Brussel zou je graag eens foto’s willen nemen?
Het lijkt me heel boeiend om van een theatervoorstelling of opera (bijvoorbeeld in de Muntschouwburg of in de KVS) een serie te maken achter de schermen; voor het eigenlijke spektakel begint.

Wat is volgens jou de meest fotogenieke plek in Brussel?
De straat; daar waar het publieke leven zich afspeelt.

Heb je nog een droom of ambitie als fotograaf?
Zo lang mogelijk kunnen bezig blijven met fotografie. En ik zou mijn foto’s ook graag eens tentoonstellen.

Volgende week een nieuwe fotograaf in beeld!

 

Share