Categorieën
Fotograaf in Beeld

Fotograaf in Beeld: Jan De Decker

Brussel in Beeld is één van de langstlopende wekelijkse rubrieken, maar ook één van de meest bekeken rubrieken op deze blog. Onze eigenste Brussel-Flickr fotogroep zorgt wekelijks voor een karrenvracht aan fantastisch beeldmateriaal. De BrusselBlogt-fotograaf is moeilijk te definiëren; zowel Brusselaars als niet Brusselaars, zowel mannen of vrouwen, oud en jong. Een fantastische mélange aan mensen en dito talent. Hoog tijd dus om de mens achter de lens ook even in beeld te brengen.

Deze week een 27-jarige ‘groene’ jongen in beeld afkomstig uit de buurt van Antwerpen.  Jan De Decker alias JanDeDeis consultant in de sector van de hernieuwbare energie en ondanks z’n voorkeur voor de natuur en het milieu woont hij graag in een stad als Brussel. Fotografie is z’n passie, maar kan evengoed genieten van een wandel-of fietstochtje (al dan niet in het buitenland).

Goodnight Brussels! Reflected winter dreams

Goedemorgen Jan, hoe is je liefde voor de fotografie ontstaan?
Een tiental jaar geleden heb ik me een kleine SONY DSC W50 gekocht. Ik begon het al snel leuk te vinden om op reis verder te proberen gaan dan gewone vakantiefoto’s, en te letten op compositie, kleuren enz.
Sinds twee jaar fotografeer ik nu met een spiegelreflexcamera (Canon EOS 450D). Het verschil is enorm, en ik werd steeds meer en meer geïnteresseerd en begon er over te lezen, op te zoeken, te proberen… Ik heb nog veel te leren, maar dat is net het boeiende!

Hoe zou je je eigen foto’s omschrijven qua thematiek, stijl, toon,..?
Ik probeer vooral te fotograferen wat ik mooi vind, eerder dan te letten op speciale situaties of gebeurtenissen. Mijn foto’s zijn dan ook vooral landschapsfoto’s, stadsgezichten, reisfoto’s of macro-foto’s.

Wat bevalt je aan Brussel? En wat niet?
In Brussel is er altijd iets te beleven. Ook het internationale karakter van Brussel en de verscheidenheid van de stadsdelen bevallen me erg. Minder leuk vind ik het gebrek aan groen in het centrum, het afval in de straten en het wildplassen. Niet te vergeten: het gebrek aan een goede bakker met echte pistolets!

Wat zijn de drie mooiste foto’s die je al in Brussel gemaakt hebt? Waarom?

Goodnight Brussels!

Reflected winter dreams

Winter skyline, Sainte-Catherine, Brussels

> Deze drie foto’s vind ik zelf mooi omwille van hun compositie en kleur. Ze tonen een soort dromerig beeld van Brussel.

Op welke onbereikbare plek in Brussel zou je graag eens foto’s willen nemen?
Ik zou graag eens op het justitiepaleis of op ‘The Hotel’ foto’s gaan trekken wanneer het licht mooi zit.

Wat is volgens jou de meest fotogenieke plek in Brussel?
Het dak van parking 58 is mijn favoriete plek. Het is voor mij de ideale plaats in het centrum van Brussel waar je even aan de drukte kan ontsnappen.

Heb je nog een droom of ambitie als fotograaf?
Mijn ambitie is om ooit tentoon te stellen, en af en toe een opdrachtje uit te voeren in Brussel. Mijn grote droom is te werken als natuurfotograaf in opdracht van National Geographic.

Volgende week een nieuwe fotograaf in beeld!

 

Share