Categorieën
Podium

Woensdag, museumdag

De waardevolle collecties van Brusselse musea gratis bewonderen? Het kan! Maandelijks houden heel wat musea een opendeurdag. Nu woensdag 1 februari kun je bijvoorbeeld je slag slaan en de crisis een hak zetten. Een overzichtje:

  • Een bezoek aan Wiels, het centrum voor moderne kunst in Vorst, is gratis op de eerste woensdag van de maand. Het museum is dan ook langer open, zodat je van 11 u tot 21 u langs kunt komen.
  • De vaste collectie van het Jubelparkmuseum – van prehistorische vuistbijlen en Egyptische mummies tot Brusselse wandtapijten en Aziatische boeddha’s – is vrij toegankelijk voor iedereen elke eerste woensdag van de maand vanaf 13 u. Hetzelfde geldt voor de Hallepoort, waar de stadsgeschiedenis centraal staat, het Muziekinstrumentenmuseum aan de Kunstberg en de Musea van het Verre Oosten (Japanse Toren, Chinees Paviljoen en Museum voor Japanse Kunst) op het koninklijk domein in Laken. De vier musea vormen samen de Koninklijke Musea voor Kunst en Geschiedenis.
  • De Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België  openen eveneens gratis hun deuren op de eerste woensdagnamiddag van de maand. Daartoe behoren het Museum voor Oude Kunst, het Wiertzmuseum, het Meuniermuseum en het Magrittemuseum.

De meeste musea bieden ook aangepaste tarieven aan voor senioren, studenten, kinderen, mindervaliden, werklozen en leerkrachten. Raadpleeg daarvoor de websites van de musea of  die van de Brusselse Museumraad.

Share

Door Tom

Nieuwe Brusselaar met een passie voor taal, cultuur en journalistiek. Geboren in Sint-Niklaas. Studeerde Germaanse talen in Gent en woonde na zijn studie zes jaar in Berlijn. Houdt zich bezig met beleid en communicatie binnen de Vlaamse overheid en is journalist in bijberoep.