Categorieën
Fotograaf in Beeld

Fotograaf in Beeld: Ethem Pekin

Brussel in Beeld is een van de langstlopende wekelijkse rubrieken, maar ook een van de meest bekeken rubrieken op deze blog. Onze eigenste Brussel-Flickr fotogroep zorgt wekelijks voor een karrenvracht aan fantastisch beeldmateriaal. De BrusselBlogt-fotograaf is moeilijk te definiëren; zowel Brusselaars als niet-Brusselaars, zowel mannen of vrouwen, oud en jong. Een fantastische mélange aan mensen en dito talent. Hoog tijd dus om de mens achter de lens ook even in beeld te brengen.

Deze week een beknopte bijdrage met Ethem Pekin. Hij is een 30-jarige postdoctoraal onderzoeker aan de Faculteit Economische, Sociale en Politieke  Wetenschappen van de VUB. Hij is mobiliteitsexpert. Zijn geboorteplaats is Izmir in Turkije. Zijn hobby’s zijn fotografie en filmpjes maken. Op Flickr is hij actief als peixes loucos. Hij heeft ook een eigen blog.

the thinker @ the vub campus flageynorma

Merhaba, Ethem!  Hoe is je liefde voor de fotografie ontstaan?
Op een dag heb ik de goedkoopste plastic camera en een verlopen filmrolletje gekocht. Daarmee ben ik aan de slag gegaan. Ik heb me toegelegd op de lomografie. Dat is een vorm van analoge fotografie, waarbij je zo nonchalant en terloops mogelijk foto’s neemt.

Hoe zou je je eigen foto’s omschrijven qua thematiek, stijl, toon,..?
Ik hou van straatfotografie.  Op het trottoir neem ik foto’s. Ik probeer oog te hebben voor het detail.

Wat bevalt je aan Brussel? En wat niet?
Ik hou van de mooie skyline als de zon schijnt! Helaas liggen de straten er vaak vuil bij.

Wat zijn de drie mooiste foto’s die je al in Brussel gemaakt hebt? Waarom?

the thinker @ the vub campus

Je ziet hier het beeld van de denker op de VUB-campus. Ik vind het standbeeld zelf interessant. Ik weet niet hoe het komt (het is niet de wind), maar het roteert van tijd tot tijd. Ik hou van de kleuren van de foto, die gebruikt werd voor een flyer van een debat dat de studentenraad heeft georganiseerd.

flageynorma

Deze foto toont willekeurige mensen op het Flageyplein. Er is een mooi contrast tussen het grijze weer en de rode jas.

Hier breng ik de koude winter en de sneeuw in Sint-Gillis in beeld. Het gebruikte procédé is dat van de multiple exposure & cross process.

Op welke onbereikbare plek in Brussel zou je graag eens foto’s willen nemen?
Ik zou graag met een boot op de vijvers van Elsene varen en van daaruit foto’s nemen.

Wat is volgens jou de meest fotogenieke plek in Brussel?
De Marollen.

Heb je nog een droom of ambitie als fotograaf?
Ik zou met mijn foto’s ooit een tentoonstelling willen hebben.

Volgende week een nieuwe fotograaf in beeld!

Share

Door Tom

Nieuwe Brusselaar met een passie voor taal, cultuur en journalistiek. Geboren in Sint-Niklaas. Studeerde Germaanse talen in Gent en woonde na zijn studie zes jaar in Berlijn. Houdt zich bezig met beleid en communicatie binnen de Vlaamse overheid en is journalist in bijberoep.