Categorieën
je me souviens

L’ arbre de mai

tekst FR: Pierre Duys (je me souviens de bxl), vertaling BrusselBlogt

Je me souviens de la procession du Meiboom: des types à moitié bourrés – si pas complètement – figurants des soldats moyenâgeux armés de piques et de boucliers, sponsorisés par le Crédit Communal dont le logo est un casque de chevalier bleu. le Bourgmestre paradait dans une décapotable américaine des années cinquante, couleur crème. Les génies de la communication ont du se dire que c’était trop cool.

De meyboomstoet

Ik herinner me de Meyboomstoet, halfdronken gasten – waren ze het niet helemaal – die figureerden als middeleeuwse soldaten bewapend met kettingen en lansen, gesponsord door het Gemeentekrediet, de bank die een blauwe gehelmde ridder op haar logo had staan. De burgemeester paradeerde in een crèmekleurige Amerikaanse décapotable uit de jaren 50. Geniale marketeers zouden moeten toegeven dat ze het er niet beter vanaf  zouden hebben gebracht.

Share

Door Michel

Heeft een boontje voor Brussel, pendelde jaren lang om er te gaan werken en komt er, ook nu nog, graag terug. Hij vindt multiculturaliteit, zeker in steden, onvermijdelijk en verrijkend. Dat verschillen zichtbaar en soms uitvergroot worden is er een consequentie van. Als ze inspiratie opleveren is het mooi meegenomen.