Categorieën
Kwistig

Kwistig in november

Ook in november pakken we uit met onze maandelijkse quizrubriek: Kwistig. We zijn daarin kwistig met moeilijke vragen, interessante weetjes over Brussel en …  mooie prijzen. Vijf vragen en een schiftingsvraag wachten op een antwoord. Lichten uit, spots aan, en laat de hersencellen (of Google en Wikipedia) maar werken! Wie weet, win je een restaurantbon van AB Resto ter waarde van 20 euro!

  1. Hoe heet de in Brussel alomtegenwoordige café-ontwerper die al talloze geslaagde horecaprojecten op zijn naam heeft staan: Bonsoir Clara, Kasbah, Walvis, Roi des Belges, Belga, Bar du Matin, Flamingo, Barbeton, enz. Zijn nieuwste creatie is de wijn- en pizzabar Belle Equipe aan het einde van de Dansaertstraat, die begin november openging.
  2. Om een Brusselse wafel te bakken, heb je volgens Ons Kookboek een aantal ingrediënten nodig: bloem, gist, gesmolten vetstof, melk, water, eieren en vanille-essence. Welk ingrediënt ontbreekt nog? Voor alle duidelijkheid: het is niet de poedersuiker of de slagroom die je achteraf toevoegt.
  3. Hoe heet de verzetsheldin uit de Eerste Wereldoorlog die veroordeeld werd wegens spionage en op 1 april 1916 in Schaarbeek geëxecuteerd werd? Haar standbeeld staat op het Sint-Jansplein in Brussel.
  4. Wie publiceerde in 2007 de Brusselse roman Slagschaduw? Een citaat: “Na jaren in Brussel voel ik me er nog steeds niet thuis, hooguit op mijn gemak. Meer vraag ik niet, meer wil ik ook niet. Thuis, dat was de provincie, de wereld van wandklokken en asperges: mooi, maar voorbij. Wie nu nog een thuis wil, is verloren.”
  5. Welk park ligt in Molenbeek vlak bij de Louis Mettewielaan? De weiden vormen een toevluchtsoord voor lijsters, merels, spreeuwen, houtduiven en bosmuizen en rond en in de poelen treffen we waterhoenders en stekelbaarzen aan. Er grazen op een perceel van 4 ha ook koeien voor een proefproject van Brussel Leefmilieu rond extensief weiden.
  6. Schiftingsvraag: Als je de Michelin-sterren van alle sterrenrestaurants in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest volgens de gids 2013 optelt, hoeveel sterren heb je dan?

Wie de juiste antwoorden gevonden heeft, stuurt een mail met als titel ‘kwistig 7′ naar info@brusselblogt.be. Je hebt daarvoor tijd tot dinsdag 4 december om 12 u. De jury kiest de winnaar op basis van de antwoorden op de reguliere vragen en de schiftingsvraag. Bij een ex aequo komt er een onschuldige hand aan te pas.

De prijzenpot bestaat ditmaal uit een waardebon van 20 euro in het restaurant van de Ancienne Belgique. Je kunt er elke weekdag lunchen van 12 u tot 14.30 u. Als er een concert is, kun je er van van maandag tot zaterdag ook ’s avonds terecht tussen 17.30 u en 21 u. Op het menu staan verse, huisbereide gerechten. De koks werken zo veel mogelijk met biologische producten en de kaart wordt maandelijks aangepast volgens het seizoensaanbod. De bon is geldig tot het einde van het jaar.

Share

Door Tom

Nieuwe Brusselaar met een passie voor taal, cultuur en journalistiek. Geboren in Sint-Niklaas. Studeerde Germaanse talen in Gent en woonde na zijn studie zes jaar in Berlijn. Houdt zich bezig met beleid en communicatie binnen de Vlaamse overheid en is journalist in bijberoep.