Categorieën
Foto Podium

Kets & De Keyzer zkn jong talent

De winnaar van de door Samsung georganiseerde fotowedstrijd NX Master of Photography is bekend. France Dubois is de gelukkige. Zij kreeg, samen met de negen andere finalisten, een masterclass street fotography van de Belgische topfotografen Jimmy Kets en Carl De Keyzer. Daarna mocht ze op pad gaan om foto’s te nemen in Brussel op een donkere en regenachtige dag. Met uitstekend resultaat, volgens de jury.

Dubois is geboren in Namen, maar is ondertussen een echte Brusselse. Na haar communicatiestudie werkte ze samen met heel wat humanitaire organisaties waarvoor ze de foto- en videoreportages verzorgde. Drie jaar geleden besliste ze zich volledig toe te leggen op fotografie. Haar grootste bron van inspiratie is het ontmoeten van nieuwe mensen met een boeiende persoonlijkheid en een interessant verhaal. Haar winnende foto’s zijn, samen met de reeksen Moments Before The Flood van Carl De Keyzer en Shot in Flanders van Jimmy Kets, nog tot 26 december te bewonderen in de Ancienne Nonciature in de Zavelstraat 7 in Brussel. Meer info vind je op de Facebook-pagina van de wedstrijd.

Share

Door Tom

Nieuwe Brusselaar met een passie voor taal, cultuur en journalistiek. Geboren in Sint-Niklaas. Studeerde Germaanse talen in Gent en woonde na zijn studie zes jaar in Berlijn. Houdt zich bezig met beleid en communicatie binnen de Vlaamse overheid en is journalist in bijberoep.