Categorieën
Kwistig

Kwistig 11: de oplossingen

Op 6 maart presenteerden we de elfde ronde van onze quizrubriek Kwistig. Vandaag maken we de antwoorden bekend.

  1. José van Dam is de bekendste Brusselse operazanger. Hij zong vrijwel alle grote baritonrollen uit het operarepertoire, maar gaf ook veel liederrecitals. In 1998 werd hij door koning Albert II benoemd tot baron.
  2. Guy Cudell was van 1953 tot 1999 burgemeester van Sint-Joost-ten-Node. Met On s’occupe de vous wijdde de KVS in 2013 een voorstelling aan leven en werk van Cudell.
  3. Frans Anneessens werd in 1719 op de Grote Markt onthoofd wegens zijn betrokkenheid bij een volksopstand in de Oostenrijkse Nederlanden.
  4. De openluchtviering ter ere van de zaligmaking van Pater Damiaan in 1995 vond plaats voor de Basiliek van Koekelberg.
  5. Historicus en Brusselkenner Hans Vandecandelaere schreef het veelgeprezen boek In Brussel · Een reis door de wereld.
  6. Schiftingsvraag: BrusselBlogt publiceerde in 2012 in totaal 217 bijdragen op zijn website.

De twee winnaars worden vandaag op de hoogte gebracht. Ze winnen elk een ticket voor het Parcours op het Passa Porta Festival op zondag 24 maart. Proficiat!

Share

Door Tom

Nieuwe Brusselaar met een passie voor taal, cultuur en journalistiek. Geboren in Sint-Niklaas. Studeerde Germaanse talen in Gent en woonde na zijn studie zes jaar in Berlijn. Houdt zich bezig met beleid en communicatie binnen de Vlaamse overheid en is journalist in bijberoep.