Categorieën
blog.bxl

Blog.bxl: BrusselsLife

De Brusselse blogosfeer is als een huis met vele kamers. In de rubriek blog.bxl wandelen we door de verschillende vertrekken. Vandaag werpen we een blik op een professioneel gemaakte, drietalige website die het beste van Brussel in één click belooft: BrusselsLife.


 

 

 

 

Waar kun je in Brussel terecht voor goeie sushi? Zijn er bloemisten die langer open zijn? Waar vind ik een wijnbar? In welke boekhandels kan ik mijn dorst naar literatuur lessen? Zijn er openluchtzwembaden in en om Brussel? Waar kan ik een ruim assortiment aan thee kopen? Waar kan ik paardrijden? BrusselsLife grossiert in boeiende lijstjes die je stimuleren om zelf op ontdekkingstocht te gaan. De redactie volgt daarbij ook de actualiteit op de voet. Zo maakt ze een selectie van activiteiten tijdens Brussels Design September 2013.

BrusselsLife graaft ook soms dieper. Olivia Regout, een vaste waarde op de site, sprak recent met kenners van street art over de potloodgraffiti die je sinds 2010 overal in Brussel aantreft: “In het begin waren ze eenvoudig en recht. Daarna plooiden ze om de hoek van een gevel. En dan kwamen er benen aan, werd het potlood een lieveheersbeestje, Indiana Jones, werd het uitgekleed, reed het op een kameel…» Achter de graffiti gaan blijkbaar verschillende artiesten schuil die met elkaar in contact staan.

Soms laat de kwaliteit van de Nederlandse vertaling wat te wensen over in vergelijking met het Frans en het Engels. En bij zo veel aanbevolen adresjes kun je de vraag stellen of ze nog actueel zijn en in hoeverre er sponsoring aan te pas gekomen is. Bij de oesterbars staat er ronduit ‘Ontdek onze partners’. Maar de site biedt zeker genoeg inspiratie voor al wie van het goede leven in Brussel houdt.

BrusselsLife heeft een Franstalige Facebook-pagina met maar liefst 15.997 fans en een Engelstalige tegenhanger met 5.005 fans. De site is ook onder meer actief op Twitter en Google+.

Share

Door Tom

Nieuwe Brusselaar met een passie voor taal, cultuur en journalistiek. Geboren in Sint-Niklaas. Studeerde Germaanse talen in Gent en woonde na zijn studie zes jaar in Berlijn. Houdt zich bezig met beleid en communicatie binnen de Vlaamse overheid en is journalist in bijberoep.