Categorieën
BrusselBlogt.be

Styliste

Sta je daar te koekeloeren en valt je een hand op die een denkbeeldig stofpluisje van een rok slaat. De vrouw wacht even op eenzelfde tram maar bedenkt zich al snel. Ze is er vandaag niet als er moet worden gewacht. De afspraak heeft ze gehad en weet nu wat haar te doen staat: zo snel mogelijk haar routineus leven achter zich laten, een paar maand op haar bestaande garderobe teren en tussendoor op naaldhakken leren lopen. Gelukkig liep ze nooit gesluierd, moet ze dat stuk textiel niet opbergen in de onderste lade.

Ondanks haar ravissant uiterlijk en verzorgde taal bleef de felbegeerde baan maar uit. Was het haar naam die in de koran voorkomt of het kleurtje van haar huid die belette dat ze aan de bak kwam? Zeker is dat het niet aan een gebrek aan hersencellen onder haar schedelpan lag. Ze is niet enkel mooi om bij neer te vallen, ze loopt over van talent voor cijfers en kent de waarde van een euro. Ze kan zo beleggingsproducten gaan slijten maar verkiest om met haar handen aan de slag te gaan. Van jongs af leerde ze van een oom hoe naald en draad vast te houden en nu krijgt ze de kans om als styliste de grijze middelmaat de wereld uit te helpen.

Share

Door Michel

Heeft een boontje voor Brussel, pendelde jaren lang om er te gaan werken en komt er, ook nu nog, graag terug. Hij vindt multiculturaliteit, zeker in steden, onvermijdelijk en verrijkend. Dat verschillen zichtbaar en soms uitvergroot worden is er een consequentie van. Als ze inspiratie opleveren is het mooi meegenomen.