Categorieën
People & Lifestyle Podium

Bruxelles 1893

Op de internationale gezelschapsspellenbeurs Spiel’13 in Essen stelde uitgeverij Pearl Games vorige week een nieuw spel voor: Bruxelles 1893. Volgens de beschrijving van de blog De Tafel Plakt! is het een bordspel voor 2 tot 5 spelers, waarin je in het Brussel van de belle époque als architect een art-nouveaugebouw probeert op te richten. Daarbovenop kun je je creatieve vaardigheden aanwenden om je bouwwerk vol te proppen met kunstwerken allerhande. Wie via elementen van bieden en meerderheidscontrole het succesvolste gebouw heeft neergezet, wint het spel. De duur van het spel bedraagt 50 à 125 minuten. Meespelen kan vanaf 13 jaar. De makers van het spel zijn Etienne Espreman en Alexandre Roche.

Wat zijn de eerste reacties? Op de gespecialiseerde site Board Game Geek hebben 47 gebruikers het spel een gemiddelde score gegeven van 8,2 op 10. Dimitri Notte testte het in augustus al uit op het Brussels Game Festival en kwam tot de volgende conclusie: “If you like workers placement you will like this game. If you like Art Nouveau you will like this game. If you like both you will be double happy. It was a great experience and as soon as it’s available, this game will join my collection (and I will recommend it to my colleagues).”

Wie neemt de proef op de som?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Share

Door Tom

Nieuwe Brusselaar met een passie voor taal, cultuur en journalistiek. Geboren in Sint-Niklaas. Studeerde Germaanse talen in Gent en woonde na zijn studie zes jaar in Berlijn. Houdt zich bezig met beleid en communicatie binnen de Vlaamse overheid en is journalist in bijberoep.