Categorieën
Kwistig

Kwistig 22: de oplossingen

Op 11 februari presenteerden we de tweeëntwintigste ronde van onze quizrubriek Kwistig. Vandaag maken we de antwoorden bekend.

  1. Delta is het eerste bier van het Brussels Beer Project. Het is een ongefilterd hoogblond bier van hoge gisting, met nagisting in de fles. Intussen is er ook een donkere variant: Dark Sister. Babeleir de Saint-Jean, een bier op basis van Belgische chocolade, ontstond in samenwerking met de Microbrasserie du Lac Saint-Jean uit Québec.
  2. Patisserie Méert uit Rijsel is vooral bekend voor zijn fijne wafels, gevuld met vanille uit Madagascar. In Brussel opende er in december een filiaal in de Koningsgalerij.
  3. Jan Bucquoy is de oprichter en conservator van het slipmuseum, dat gevestigd is in café De Dolle Mol.
  4. De Zeyp is het gemeenschapscentrum van Ganshoren.
  5. Jozef Cardijn uit Schaarbeek is de stichter en bezieler van de jeugdbeweging Katholieke Arbeiders Jeugd (KAJ), bijgenaamd De Kajotters.
  6. Schiftingsvraag: De effectieve minimumtemperatuur in Ukkel op 19 februari was 6,1 °C.

De winnaars worden vandaag op de hoogte gebracht. Ze winnen vrijkaarten voor Wiels, het Centrum voor Hedendaagse Kunst in Vorst. Proficiat!

Share

Door Tom

Nieuwe Brusselaar met een passie voor taal, cultuur en journalistiek. Geboren in Sint-Niklaas. Studeerde Germaanse talen in Gent en woonde na zijn studie zes jaar in Berlijn. Houdt zich bezig met beleid en communicatie binnen de Vlaamse overheid en is journalist in bijberoep.