Categorieën
Kwistig

Kwistig 26: de oplossingen

Op 4 juni presenteerden we de zesentwintigste ronde van onze quizrubriek Kwistig. Vandaag maken we de antwoorden bekend.

  1. Op het Rogierplein stond van 1958 tot 2004 de Martinitoren, genoemd naar de grote neonreclame die het Internationaal Rogiercentrum bekroonde.
  2. Didier Gosuin (FDF) was met 22.906 voorkeurstemmen de onbetwiste stemmenkampioen bij de verkiezingen voor het Brussels Parlement in 2014. Hij liet Vincent De Wolf (MR) en Joëlle Milquet (CDH) achter zich.
  3. De Kapellekerk, officieel de Onze-Lieve-Vrouw-ter-Kapellekerk, bevat een grafmonument voor Pieter Brueghel de Oudere.
  4. Jan van Ruusbroec (1293-1381) geldt als een van de grootste mystieke auteurs aller tijden. Hij schreef onder meer Die gheestelike brulocht.
  5. L’Archiduc in de Dansaertstraat is wellicht de bekendste jazz- en cocktailbar van Brussel.
  6. Schiftingsvraag: Brazilië-Kroatië, de openingswedstrijd van het WK voetbal 2014, eindigde op 3-1.

De winnaars worden vandaag op de hoogte gebracht. Ze winnen elk een waardebon van 20 euro, te besteden op de Boekenmarkt van Lannoo in de Koninklijke Stallingen van het Paleis der Academiën van 18 tot 22 juni. Proficiat!

Share

Door Tom

Nieuwe Brusselaar met een passie voor taal, cultuur en journalistiek. Geboren in Sint-Niklaas. Studeerde Germaanse talen in Gent en woonde na zijn studie zes jaar in Berlijn. Houdt zich bezig met beleid en communicatie binnen de Vlaamse overheid en is journalist in bijberoep.