Categorieën
blog.bxl

Blog.bxl: Bruxelles la Belle

De Brusselse blogosfeer is als een huis met vele kamers. In de rubriek blog.bxl wandelen we door de verschillende vertrekken. Vandaag werpen we een blik op Bruxelles la Belle, een Engelstalige blog waarin een jonge Brusselse freelancejournaliste haar favoriete plekjes in de stad deelt, of het nu knusse koffiebars, hartverwarmende lunchzaken of inspirerende interieur- en modewinkels zijn.

 

Katrien Lindemans houdt van Brussel, want Brussel is thuis. Haar familie en vrienden wonen er, ze groeide er op, studeerde er Germaanse talen aan de KUB en Journalistiek aan de Erasmushogeschool, werkt er. Ze schrijft al een tijdje als freelancer voor allerhande (expat)tijdschriften, zoals The Bulletin, Flanders Today en Agenda Magazine, waarvoor ze de winkelrubriek Shop Joy verzorgt. In 2011 begon ze haar eigen blog omdat ze suggesties te over had en haar eigen platform wilde met tips over Brussel. Bruxelles la Belle noemde ze haar geesteskind: “Het rijmt en op de blog komen – volgens mij – de mooiste adresjes van de stad.” Ze opteerde voor Engels als voertaal om een zo groot mogelijk publiek te bereiken.

Het moet gezegd: haar Engels swingt. Vol enthousiasme en met oog voor sprekende details vertelt ze over nieuwe ontdekkingen, zoals het veganistische, glutenvrije lunchadres Mémé Café, de Japanse ramenbar Kokuban en de papierwarenhandel Le Typographe. Haar focus ligt op Brussel-stad, Elsene en Sint-Gillis. Ze heeft de goede gewoonte haar informatie te actualiseren, want niet alle Brusselse handelszaken zijn een lang leven beschoren. Gelukkig komen er ook altijd nieuwe adressen bij, die haar kunnen bekoren.

Ze speelt graag kort op de bal, wat haar volgers naar waarde weten te schatten. Haar foto over het macaronparadijs Ladurée net voor de opening werd snel en vaak gedeeld en een stuk over een nieuw restaurant krijgt doorgaans veel ‘likes’. Het mooiste compliment krijgt ze als shops of restaurants haar stuk opvissen en zelf delen op hun Facebookpagina. Soms sturen lezers haar ook mailtjes om haar te bedanken voor een gouden tip.

Haar blog is een hobby. Er zijn weken waarin ze geen tijd vindt om een stuk te schrijven, en soms heeft ze dan weer te veel inspiratie. Maar ze is tevreden: “Ik vind het super dat de blog intussen al drie jaar oud is en rustig verder groeit. Al is de lay-out wel dringend aan een update toe.”

Bruxelles la Belle is ook actief op Facebook (1.023 fans) en Twitter (937 volgers).

Share

Door Tom

Nieuwe Brusselaar met een passie voor taal, cultuur en journalistiek. Geboren in Sint-Niklaas. Studeerde Germaanse talen in Gent en woonde na zijn studie zes jaar in Berlijn. Houdt zich bezig met beleid en communicatie binnen de Vlaamse overheid en is journalist in bijberoep.