Categorieën
blog.bxl

Blog.bxl: Alice à Bruxelles

De Brusselse blogosfeer is als een huis met vele kamers. In de rubriek blog.bxl wandelen we door de verschillende vertrekken. Vandaag werpen we een blik op de lifestyleblog van Alidz Savayan (36) uit Sint-Gillis: Alice à Bruxelles. Op haar Franstalige blog deelt ze haar passies met haar lezers: mode, design, gastronomie, literatuur, kunst. Als het maar mooi is. Alice in Wonderland!

 

Alice zag haar blog dit jaar bekroond met de Weekend Blog Award van Le Vif in de categorie lifestyle. Het juryverslag prijst de verleidelijke kwaliteit van de illustraties en de persoonlijke toets waarmee ze modetrends voor volwassenen en kinderen signaleert en kond doet van haar ontdekkingen in de stad, van interieurwinkels en expo’s tot adresjes voor fijnproevers.

Tweeënhalf jaar geleden begon ze met haar blog omdat ze een creatieve uitlaatklep miste. Al van kindsbeen af is ze dol op schrijven. Haar vrienden doen altijd graag een beroep op haar inspiratie als ze iets in de stad willen ondernemen. Dus bundelde ze haar gouden tips op een blog, die haar de kans gaf om fantastische mensen te ontmoeten en magische plekken te leren kennen. De passie voor mooie foto’s volgde automatisch. Ze fotografeert met haar smartphone, maar overweegt over te schakelen naar een meer professionele uitrusting.

Alice woont al haar hele leven in Brussel. Ze studeerde psychologie en werkt op de afdeling human ressources van een Amerikaans bedrijf. Ze is getrouwd en heeft een dochtertje van bijna drie. Ze houdt van het kosmopolitische karakter en de levenskwaliteit in Brussel. De hoofdstad biedt voor haar de voordelen van een grootstad maar behoudt tegelijk een menselijke schaal. Zo is de stad opgebouwd uit kleine wijken naast elkaar die elk een eigen sfeer hebben. Alles is mogelijk in dit surrealistische decor. Ze is daarentegen minder te spreken over het gebrek aan burgerzin van de doorsnee automobilist, de onmogelijke openingstijden van winkels (vaak zijn ze al dicht voor half zeven ’s avonds) en de vuile straten in sommige wijken.

Haar wens voor de toekomst: nog veel hartverwarmende ontmoetingen en ontdekkingen. Ze hoopt dat zowel zij als haar lezers plezier aan de blog blijven beleven. Het belangrijkste is dat de blog zijn identiteit en zijn redactionele lijn bewaart.

Alice à Bruxelles zit op Facebook (1.128 fans) en Instagram (360 volgers). Ze heeft ook haar eigen pagina op Hellotocon, een Parijs initiatief dat vrouwelijke blogs bundelt.

Share

Door Tom

Nieuwe Brusselaar met een passie voor taal, cultuur en journalistiek. Geboren in Sint-Niklaas. Studeerde Germaanse talen in Gent en woonde na zijn studie zes jaar in Berlijn. Houdt zich bezig met beleid en communicatie binnen de Vlaamse overheid en is journalist in bijberoep.