Categorieën
Kwistig

Kwistig 33: de oplossingen

Op 11 februari presenteerden we de drieëndertigste ronde van onze quizrubriek Kwistig. Vandaag maken we de antwoorden bekend.

  1. De Kreuners stonden in 1981 in het voorprogramma van U2 in de Beursschouwburg. Herman Schueremans organiseerde het optreden dat werd uitgezonden op de RTBF. Walter Grootaers vertelde aan De Morgen dat Bono toen nog niet de attitude van een rockster had, maar wel enorm zelfverzekerd was. Het eerste concert van U2 op Belgische bodem vond trouwens een jaar eerder plaats, in zaal Le Klacik in Ukkel.
  2. De Heyvaertwijk op de grens van Anderlecht en Molenbeek staat bekend voor de autohandel.
  3. Jules César, On a soif en Anderlecht Champion zijn nummers van Lange Jojo (Le Grand Jojo).
  4. Roger Nols was van 1971 tot 1989 de omstreden burgemeester van Schaarbeek.
  5. Het Centrum voor hedendaagse kunst Wiels is gevestigd in het gebouw van de vroegere brouwerij Wielemans-Ceuppens. Dezelfde brouwersfamilie opende in 1895 Hôtel Métropole.
  6. Anderlecht – Dinamo Moskou eindigde donderdag op een scoreloos gelijkspel: 0-0.

De drie winnaars zijn op de hoogte gebracht. Ze winnen elk een duoticket voor de dubbeltentoonstelling Faces Then en Faces Now in de BOZAR.

Share

Door Tom

Nieuwe Brusselaar met een passie voor taal, cultuur en journalistiek. Geboren in Sint-Niklaas. Studeerde Germaanse talen in Gent en woonde na zijn studie zes jaar in Berlijn. Houdt zich bezig met beleid en communicatie binnen de Vlaamse overheid en is journalist in bijberoep.