Categorieën
Pellicule & papier People & Lifestyle Podium

Brussel maakt zich op voor gaming mania

Het Brussels Internationaal Festival van de Fantastische Film, kortweg BIFFF, is dit jaar aan zijn 33ste editie toe. Van 7 tot 19 april komen liefhebbers van het beste en slechtste van de genrecinema aan hun trekken in het Paleis voor Schone Kunsten. Als nieuwkomer in het BIFFF-team kreeg Yannick Schandené de kans om een nieuw concept uit te werken: gaming madness of de missing link tussen de gaming community en de fantastische film. Hij geeft tekst en uitleg.

Wie herinnert zich niet de LAN-party’s in de Hallen van Schaarbeek? Vandaag bestaat er een bloeiende videogamescene in Brussel, met een ware wildgroei van gespecialiseerde cafés. Ik besloot er een aantal te bezoeken en ze samen rond de tafel te brengen. Resultaat: zeven dagen lang zal iedereen van het ene café naar het andere kunnen flaneren en kunnen deelnemen aan wedstrijden, retrogaming-retrospectieven, een masterclass en veel meer.

Zo kan je in Schrodinger’s Cat, het nieuwe gamersadres in de Lakensestraat, een retrospectieve bijwonen over het survival horror genre. Er zullen tientallen spellen beschikbaar zijn, elk op hun originele console. Verder organiseert het spelershol concerten, theaterstukken, workshops en gameavonden. Alles op maat van de geek.

Wil je liever deelnemen aan straffe competities, dan moet je bij EGO, de European Gaming Organization, zijn. Deze zaal in Schaarbeek ging in juni 2014 open en heeft zich gespecialiseerd in e-sport-toernooien op console. EGO organiseert maandelijks grote wedstrijden rond Fifa, COD en Halo en heeft 31 XBOX ONE’s ter beschikking.

Op een steenworp van het Koninklijk Circus vinden we twee plekken waar de boardgamefanaat zijn gading vindt: La Table Food and Games en Outpost. Bij het ene kan je eten en kiezen uit een selectie van meer dan 50 spellen, bij de andere moet je zijn wanneer er een competitie is. Zij zullen in samenwerking met het Brussels Games Festival twee toernooien organiseren: Left For Dead 2 en een Zombie Boardgame-marathon.

Het BIFFF is meer dan enkel film, het probeert een zeer breed spectrum aan activiteiten te ontwikkelen: Zombifff Olympics, de zombieparade, Cosplay, Masterclass, … Gaming Madness Days is er eentje van, je moet maar langskomen om het in zijn geheel te kunnen vatten. Wees dus welkom van 7 tot 19 april in en rond het Paleis voor Schone Kunsten.

Meer info vind je op de website van het BIFFF.

Share