Categorieën
Kwistig

Kwistig in juni

Ook in juni pakken we uit met onze maandelijkse quizrubriek: Kwistig. We zijn daarin kwistig met moeilijke vragen, interessante weetjes over Brussel en … mooie prijzen. Lichten uit, spots aan en laat de hersencellen (of Google en Wikipedia) maar werken! Wie weet, win je een van de drie waardebons van 20 euro, te besteden op de Boekenmarkt van Lannoo in het Paleis der Academiën (Hertogstraat 1, 1000 Brussel) van 10 tot 14 juni 2015. Je kunt er kiezen uit romans, reisgidsen, kunst- en interieurboeken, kinder- en jeugdboeken en schoolspullen tegen sterk gereduceerde prijzen.

  1. Welk gebouw aan het kanaal heeft in het verleden achtereenvolgens dienst gedaan als kazerne, interneringscentrum voor krijgsgevangenen en recruterings- en selectiecentrum voor dienstplichtigen?
  2. In 1695 lag de Grote Markt van Brussel in as en puin na beschietingen door het Franse leger. Ook de klokkentoren van de Sint-Niklaaskerk die dienst deed als belfort werd onherroepelijk beschadigd. Wie was toen koning van Frankrijk?
  3. Welke door Vincent Van Gogh bewonderde beeldhouwer en schilder realiseerde het Monument voor de Arbeid, dat pas 25 jaar na zijn dood in 1930 in Laken onthuld werd? De bronzen sculpturen stellen de zaaier, het moederschap, de grijsaard, de smid en de mijnwerker voor.

Waag je kans vandaag nog! Stuur een mail met als titel ‘kwistig juni′ naar BrusselBlogt of laat een persoonlijk bericht achter via onze Facebook-pagina. Geef daarin de oplossingen en vermeld je naam en je postadres. Je hebt daarvoor tijd tot maandag 8 juni. Uit de inzendingen met de juiste antwoorden kiest de jury drie winnaars.

Share

Door Tom

Nieuwe Brusselaar met een passie voor taal, cultuur en journalistiek. Geboren in Sint-Niklaas. Studeerde Germaanse talen in Gent en woonde na zijn studie zes jaar in Berlijn. Houdt zich bezig met beleid en communicatie binnen de Vlaamse overheid en is journalist in bijberoep.