Categorieën
Brussel-Stad Podium

Met je hoofd in de wolken

Midden in Brussel, maar met je hoofd in de wolken. Suzanne Groothuis ontwierp kunstinstallaties die nog tot eind september 2015 te zien zijn in het stadscentrum.


In ‘Head in the Clouds’ creeërt de Nederlandse kunstenares met lege petflessen semi-transparante wolkstructuren die speels het zonlicht weerkaatsen en ruisen in de wind. Een zacht, geluiddempend materiaal aan de binnenkant maakt dat je even helemaal kan wegduiken in de wolken, terwijl een speciaal gerichte periscoop je blik focust op een rustpunt in de drukke omgeving van de stad.

Groothuis is niet aan haar proefstuk toe. In Mechelen onderzocht ze met de expositie ‘Peace Unique‘ hoe 25 heel verschillende mensen rust beleven. In haar thuisstad Brussel sloot ze zich aan bij Vormingplus Citizenne, dat met het BE SSST-project de stad wil vertragen om meer ruimte te creëren. Stilte kun je volgens de kunstenares overal ervaren. “Zelfs in de meest hectische omgeving is er wel een rustpuntje te vinden. De truc is om daarop je focus te leggen.”

De BE SSST-installaties zijn te zien op verschillende locaties in Brussel. Momenteel hangen de wolken aan het MIM (Muziek Instrumenten Museum), de Brouckère (tegenover hotel Metropole) en op het Sainctelettesquare.

Share

Door Tom

Nieuwe Brusselaar met een passie voor taal, cultuur en journalistiek. Geboren in Sint-Niklaas. Studeerde Germaanse talen in Gent en woonde na zijn studie zes jaar in Berlijn. Houdt zich bezig met beleid en communicatie binnen de Vlaamse overheid en is journalist in bijberoep.