Categorieën
Kwistig

Kwistig in maart

Ook in maart pakken we uit met onze maandelijkse quizrubriek: Kwistig. We zijn daarin kwistig met moeilijke vragen, interessante weetjes over Brussel en … mooie prijzen. Lichten uit, spots aan en laat de hersencellen (of Google en Wikipedia) maar werken! Wie weet, win je een van de tien duotickets voor twee Koreaanse films die lopen op het Brussels Internationaal Festival van de Fantastische Film: Veteran (vrijdag 1 april, 18.30 u) en The Deal (donderdag 7 april, 21.30 u).

  1. Brussel is volgens de Amerikaanse presidentskandidaat Donald Trump een broeihaard van terrorisme. Welke term, die wel ontleend lijkt uit de Goddelijke Komedie van Dante, gebruikte hij om de huidige levensomstandigheden in Brussel te beschrijven. Zijn laatste bezoek dateert trouwens van meer dan 20 jaar terug.
  2. Welke tv-journalist waagde zich aan een vierdelige documentairereeks op één over Molenbeek? Hij kreeg de wind van voren van Hans Vandecandelaere en Thierry Limpens, die gewag maakten van “giftige bricolage”.
  3. Hoe heet de alom geprezen debuutroman van de Brusselse schrijfster Lize Spit, waarin ze afrekent met haar geboortedorp?
  4. Schiftingsvraag: Op zondag 20 maart vecht Union Saint-Gilles thuis een Brussels duel uit tegen White Star Brussel. Wat zal de uitslag van deze wedstrijd zijn?

Waag je kans vandaag nog! Stuur een mail met als titel ‘kwistig maart′ naar BrusselBlogt of laat een persoonlijk bericht achter via onze Facebook-pagina. Geef daarin de oplossingen en vermeld je naam en je postadres. Je hebt daarvoor tijd tot 20 maart, om 12 u. Uit de juiste inzendingen kiest de jury tien winnaars. Bij een ex aequo beslist de schiftingsvraag.

Share

Door Tom

Nieuwe Brusselaar met een passie voor taal, cultuur en journalistiek. Geboren in Sint-Niklaas. Studeerde Germaanse talen in Gent en woonde na zijn studie zes jaar in Berlijn. Houdt zich bezig met beleid en communicatie binnen de Vlaamse overheid en is journalist in bijberoep.