Categorieën
Kwistig

Kwistig in april

Ook in april pakken we uit met onze maandelijkse quizrubriek: Kwistig. We zijn daarin kwistig met moeilijke vragen, interessante weetjes over Brussel en … mooie prijzen. Lichten uit, spots aan en laat de hersencellen (of Google en Wikipedia) maar werken! Wie weet, win je een van de vijf duotickets voor het waterpretpark Océade, waar je aan de voet van het Atomium kunt genieten van het indoor- en outdoorzwembad met golfslagbad, tal van glijbanen en een volledig gerenoveerd Saunaland met sauna’s, hamam en jacuzzi’s.

  1. De Vlaams-Brusselse Media vervellen op 20 april tot Bruzz. Wie wordt de algemeen hoofdredacteur, die bekend is van FM Brussel?
  2. Hoe heet de kunstenaar van de minimalistische portretten van het getroffen metrostation Maalbeek? ‘De portretten zijn er nog, wij zijn er nog’, zei hij in een reactie aan De Standaard.
  3. Welke in Anderlecht geboren wielrenner won in 1913, 1914 en 1920 de Tour de France? Zijn bijnaam was ‘de basset’, omdat hij heel laag op zijn fiets zat.
  4. Schiftingsvraag: Op zondag 17 april speelt Anderlecht de topper tegen Club Brugge in het Constant Vanden Stockstadion. Wat zal de einduitslag van deze wedstrijd zijn?

Waag je kans vandaag nog! Stuur een mail met als titel ‘kwistig april′ naar BrusselBlogt of laat een persoonlijk bericht achter via onze Facebook-pagina. Geef daarin de oplossingen en vermeld je naam en je postadres. Je hebt daarvoor tijd tot zondag 17 april, om 15 u. Uit de juiste inzendingen kiest de jury vijf winnaars. Bij een ex aequo beslist de schiftingsvraag.

Share

Door Tom

Nieuwe Brusselaar met een passie voor taal, cultuur en journalistiek. Geboren in Sint-Niklaas. Studeerde Germaanse talen in Gent en woonde na zijn studie zes jaar in Berlijn. Houdt zich bezig met beleid en communicatie binnen de Vlaamse overheid en is journalist in bijberoep.