Categorieën
blog.bxl

Blog.bxl: Bruxelles by Lulu

De Brusselse blogosfeer is als een huis met vele kamers. In de rubriek blog.bxl wandelen we door de verschillende vertrekken. Vandaag werpen we een blik op Bruxelles by Lulu, waarin een Française sinds 2013 originele en verrassende Brusselse tips geeft voor mensen die meer willen in het leven dan ‘métro, boulot et dodo’. Restaurants, cafés, cultuur, feestjes, winkels en concepten passeren de revue. “Brussel verenigt voor mij levenskwaliteit en dynamiek.”

bruxelles by lulu

Zeven jaar geleden verhuisde Lulu naar Brussel om een stage te doen in het kader van haar opleiding Europese Studies. Ze werd prompt verliefd op de stad en ging niet meer weg. De dertigster uit de regio Parijs woont bij Madou en werkt in de branche van de onlinecommunicatie. Ze houdt van dansen en lezen. Ze vindt de Belgen cool, rustig, totaal niet arrogant. De levenskwaliteit vindt ze hoger dan in Parijs. Ze stoort zich enkel aan het zwerfafval dat de straten van Brussel ontsiert.

Op haar blog proefde ze onlangs het pastramibroodje waarmee Amour Fou fijnproevers naar Elsene probeert te lokken. Ze organiseerde een wedstrijd waarin je vrijkaarten kon winnen voor een van de escape games die de hoofdstad rijk is. Ze bezocht de Ethiopische koffiebar Aksum en selecteerde de mooiste kerstmarkten van Brussel. Het meest trots is ze op haar bijdrage over wildbreien, waarin ze in gesprek gaat met de beklede lantaarnpalen van het Hendrik Conscienceplein.

In 2013 startte ze haar Franstalige blog als creatieve uitlaatklep. “Toen ik jonger was, wilde ik journaliste worden. Nu heb ik mijn eigen medium.” Ze barst van nieuwe ideeën voor haar blog. Zo pakt ze uit met een nieuw logo dat haar vriendin Ben Timmers voor haar ontwierp. Ze lanceert de rubriek ‘Agenda van de maand’ en wil ook een sectie voor expats op haar website, waarin ze hen begeleidt bij hun verhuizing en hen verschillende aspecten leert kennen van de Belgische en Brusselse cultuur.

bruxelles by lulu3

Bruxelles by Lulu is actief op Facebook en Twitter.

In de rubriek Blog.bxl vind je onze besprekingen van Brusselse blogs.

Share

Door Tom

Nieuwe Brusselaar met een passie voor taal, cultuur en journalistiek. Geboren in Sint-Niklaas. Studeerde Germaanse talen in Gent en woonde na zijn studie zes jaar in Berlijn. Houdt zich bezig met beleid en communicatie binnen de Vlaamse overheid en is journalist in bijberoep.