Categorieën
Podium

Date met een topstuk

Brussel is rijk aan hoogstaande musea. In de vaste collecties schuilen onbetwiste meesterwerken en verborgen parels. De campagne 100masters.brussels wijst je deze zomer op weg.

100masters.brussel

Ontdek bijvoorbeeld in het Jubelparkmuseum het beeldje van de Chimú-offerdrager, dat Hergé inspireerde tot het Kuifje-album Het gebroken oor. Bewonder schilderijen die tot de kunstcanon gerekend worden zoals Verzoeking van de heilige Antonius van Salvador Dali in het Museum voor Moderne Kunst, De baadster van Léon Spilliaert in het Fin-de-Siècle-museum en De val van de opstandige engelen van Pieter Bruegel in het Museum voor Oude Kunst. Dans mee met Het Zotte Geweld van Rik Wouters in het Museum van Elsene. Laat je in vervoering brengen door de Minerva AE Faux Cabriolet uit 1929 van autobouwer Verhaest uit Deinze in Autoworld of de locomotief Land van Waes in Train World, die in 1844 zijn eerste reizigers transporteerde. Kijk de iguanodons van Bernissart in de ogen in het Museum voor Natuurwetenschappen. Of sta stil bij bijzondere 19de-eeuwse architectuur zoals het Maison Cauchie (art nouveau) en Wiels (art deco).

Als je je de komende maanden wilt onderdompelen in Brussels mooiste objecten, kun je een Brussels Card 100masters kopen. Voor 40 euro kun  je tot 27 augustus tien hoofdstedelijke musea bezoeken. In totaal heb je keuze uit 37 musea, waaronder ook het gloednieuwe MIMA in Molenbeek, Villa Empain en BelVue. Naast gratis toegang tot de musea geeft de kaart ook recht op een heleboel kortingen voor rondleidingen, winkels, cafés, nachtclubs en toeristische attracties. De museumkaart is te koop bij Visit Brussels of online via www.brusselscard.be.

Op de datingwebsite 100masters.brussels kun je ontdekken met welk Brussels topstuk je een match hebt.

 

Share

Door Tom

Nieuwe Brusselaar met een passie voor taal, cultuur en journalistiek. Geboren in Sint-Niklaas. Studeerde Germaanse talen in Gent en woonde na zijn studie zes jaar in Berlijn. Houdt zich bezig met beleid en communicatie binnen de Vlaamse overheid en is journalist in bijberoep.