Categorieën
Brussel-Stad Podium

Ode aan een hemels hellegat

Vijf jonge Brusselaars bundelen hun krachten voor een gezamenlijke tentoonstelling in kunstgalerie 4041 in de Ravensteingalerij. Eén zaak hebben ze gemeenschappelijk: de liefde voor hun stad. In een Belgische mix van grafisch design, visuele concepten, schilderkunst en fotografie brengen ze naar eigen zeggen “een lokaal eerbetoon aan een globale metropool, een alternatieve stadsgids voor een hemels hellegat”. Stadsgardeville is te zien op 2, 3 en 4 december.  

Stadsgardeville Affiche

Vincent De Boeck ontwierp vijf vlaggen die iconische Brusselse gebouwen weergeven zoals je ze vanaf de grond ziet. Maarten Groven maakte vijf objecten die de pijlers symboliseren waarop de stad rust. Jana Keppens visualiseert de stad in tien woorden. Bieke Buckinx schildert portretten van anonieme Brusselaars die ze vaker op straat gezien heeft. Fotografe Kelly De Block maakte drie onvolledige portretten van Brusselse twintigers.

Medeorganisator Sarah Theunis vertelt dat het idee een dik jaar geleden ontstond: “Veel van onze vrienden zijn creatief bezig. Iedereen was enthousiast om een gezamenlijk project over de Brusselse vijfhoek op poten te zetten. 4041 is een toffe ruimte voor een eerste expositie.” De vijf Nederlandstalige Brusselaars zijn tussen 27 en 32.  De groepsnaam is bewust tweetalig, naar het voorbeeld van Kunstenfestivaldesarts. “De tentoonstelling is geen eindpunt. We blijven voortbestaan als collectief. We overwegen bijvoorbeeld ook om events te organiseren en te decoreren”, zegt Theunis.

Meer info staat op de website en de Facebook-pagina.

Share

Door Tom

Nieuwe Brusselaar met een passie voor taal, cultuur en journalistiek. Geboren in Sint-Niklaas. Studeerde Germaanse talen in Gent en woonde na zijn studie zes jaar in Berlijn. Houdt zich bezig met beleid en communicatie binnen de Vlaamse overheid en is journalist in bijberoep.