Categorieën
Kwistig

Kwistig in februari

Ook in februari pakken we uit met onze maandelijkse quizrubriek: Kwistig. We zijn daarin kwistig met moeilijke vragen, interessante weetjes over Brussel en … mooie prijzen. Lichten uit, spots aan en laat de hersencellen (of Google en Wikipedia) maar werken! Wie weet, win je een van de vijf duotickets voor de marathonvoorstelling van Odysseus. Een zwerver komt thuis in de KVS op vrijdag 24 en zaterdag 25 maart 2017. Een resem topacteurs en danseres Lisbeth Gruwez brengen de 24 zangen van het epos van Homeros op de planken, goed voor meer dan een 24 uur theaterplezier.

  1. Wie is, naast Françoise Schepmans in Molenbeek, de enige vrouwelijke burgemeester in het Brussels Gewest? Ze volgde vorig jaar Willy Decourty op, die vijftien jaar burgemeester van Elsene was.
  2. Deze schilder kwam op 25-jarige leeftijd naar Brussel om er een opleiding te volgen als evangelist aan een protestantse school op het Sint-Katelijneplein. Twee jaar later kwam hij terug uit de Borinage met de vaste overtuiging dat hij voortaan zou leven voor de kunst. Hij woonde zes maanden boven een café aan de Zuidlaan en volgde les aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten.
  3. Welke beroemde inwoner van Brussel krijgt in de Eikstraat een eigen museum waarin een groot aantal van zijn kostuums tentoongesteld worden?
  4. Schiftingsvraag: Wat zal de einduitslag zijn van Anderlecht – Zulte Waregem op zondag 12 februari?

Waag je kans vandaag nog! Stuur een mail met als titel ‘kwistig februari′ naar BrusselBlogt of laat een persoonlijk bericht achter via onze Facebook-pagina. Geef daarin de oplossingen en vermeld je naam en je postadres. Je hebt daarvoor tijd tot zondag 12 februari, om 12 uur. Uit de juiste inzendingen kiest de jury vijf  winnaars. Bij een ex aequo beslist de schiftingsvraag.

Share

Door Tom

Nieuwe Brusselaar met een passie voor taal, cultuur en journalistiek. Geboren in Sint-Niklaas. Studeerde Germaanse talen in Gent en woonde na zijn studie zes jaar in Berlijn. Houdt zich bezig met beleid en communicatie binnen de Vlaamse overheid en is journalist in bijberoep.