Categorieën
blog.bxl

Blog.bxl: We Love Brussels

We Love Brussels deelt de mooiste plekken van de hoofdstad. De Montenegrijn Boro Milovic startte in 2014 met het project op Instagram en ging verder met Facebook, Twitter en een Engelstalige website, waarop ook andere enthousiaste bloggers een forum krijgen. “Bij ons kunnen locals, expats, toeristen en pendelaars hun passie voor de stad kwijt en er vindt echte interactie plaats”, zegt Milovic.

Wat zijn de mooiste dakterrassen en de beste koffieadressen van Brussel? Wat kun je volgens The New York Times tijdens een citytrip van 36 uur in Brussel ondernemen? Waar vind je interessante street art? Wat valt er dit weekend te beleven? Loont de Magritte-expo in het Atomium de moeite? Hoe vermijd je eenzaamheid in de stad? Het is maar een greep uit de recente bijdragen op de aantrekkelijk vormgegeven blog.

Het zijn echter de gretig gelikete en gedeelde foto’s waarvoor We Love Brussels bekend staat.  Bijna 30.000 volgers op Instagram, dat moet je verdienen. Milovic is fan van het medium: “Instagram is heel visueel en daardoor uiterst geschikt om culturele barrières en taalgrenzen te doorbreken.” Hij wil de mooie kanten van Brussel tonen, maar ook mensen inspireren om op ontdekking te gaan. Al komen toeristische highlights zoals de Grote Markt vaker terug, de dagelijkse selectie van foto’s van verschillende platformen biedt een staalkaart van plaatsen en buurten in het Brussels Gewest. We Love Brussels houdt de vinger aan de pols door actuele evenementen in beeld te brengen en besteedt ook aandacht aan duurzame initiatieven zoals het fietserscollectief Critical Mass Brussels.

Milovic, van beroep beleidsconsultant en communicatiespecialist, gelooft dat hij zijn steentje bijdraagt om het imago van Brussel te verbeteren. “Brussel verdient meer liefde, waardering en erkenning. Een community opbouwen van onderuit heeft volgens mij meer effect dan een dure promotiecampagne van een reclamebureau.” De fervente Europeeër werd meteen verliefd op de stad toen hij in 2008 een stage deed bij het Europees Parlement en is niet van plan om zijn koffers te pakken. “Brussel is een grootstad vol creativiteit en energie en heeft tegelijk een menselijke schaal.”

De Brusselse blogosfeer is als een huis met vele kamers. In de rubriek Blog.bxl wandelen we door de verschillende vertrekken. Vandaag werpen we een blik op We Love Brussels, dat  actief is op InstagramFacebook en Twitter. 

Share

Door Tom

Nieuwe Brusselaar met een passie voor taal, cultuur en journalistiek. Geboren in Sint-Niklaas. Studeerde Germaanse talen in Gent en woonde na zijn studie zes jaar in Berlijn. Houdt zich bezig met beleid en communicatie binnen de Vlaamse overheid en is journalist in bijberoep.