Categorieën
Kwistig

Kwistig in december

Ook in december pakken we uit met onze maandelijkse quizrubriek: Kwistig. We zijn daarin kwistig met moeilijke vragen, interessante weetjes over Brussel en … mooie prijzen. Wie weet, win je een van de vijf duotickets voor de tentoonstelling Real Bodies in Thurn & Taxis. De expo onthult alles over het menselijke lichaam en toont 200 anatomische stalen en 14 lichamen, perfect bewaard dankzij de conserveringstechniek plastinatie.

  1. Hoe heet de Brusselse rapper die in 2018 de WK-hymne voor de Rode Duivels mag componeren? Zijn echte naam is William Kalubi.
  2. Welke naam krijgt het museum voor hedendaagse kunst in de vroegere Citroëngarage? De naam zou volgens de burgemeester van Sint-Pieters-Woluwe Benoît Cerexhe te Nederlands klinken.
  3. In welk MIVB-station kun je de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens nalezen? Het is een kunstwerk van Françoise Schein.
  4. Schiftingsvraag: Wat zal de einduitslag zijn van de topper Club Brugge – Anderlecht op 17 december?

Waag je kans vandaag nog! Stuur een mail met als titel ‘kwistig december′ naar BrusselBlogt of laat een persoonlijk bericht achter via onze Facebook-pagina. Geef daarin de oplossingen en vermeld je naam, je postadres en de datum waarop je wilt gaan. Je hebt daarvoor tijd tot en met zondag 17 december, om 12 uur. Uit de juiste inzendingen kiest een onschuldige hand vijf winnaars. Bij een ex aequo beslist de schiftingsvraag.

Share

Door Tom

Nieuwe Brusselaar met een passie voor taal, cultuur en journalistiek. Geboren in Sint-Niklaas. Studeerde Germaanse talen in Gent en woonde na zijn studie zes jaar in Berlijn. Houdt zich bezig met beleid en communicatie binnen de Vlaamse overheid en is journalist in bijberoep.