Categorieën
Kwistig

Kwistig in maart

Ook in maart pakken we uit met onze maandelijkse quizrubriek: Kwistig. We zijn daarin kwistig met moeilijke vragen, interessante weetjes over Brussel en … mooie prijzen. Wie weet, win je een van de drie duotickets voor de tentoonstelling Wonderland, die nog tot 22 april in het MIMA loopt. Lees onze recensie en ga op avontuur met de poëtische rebellen Akay en Olabo!

  1. In welk bekend Brussels etablissement vond in 1955 het trouwfeest plaats van schrijver Hugo Claus en Elly Overzier?
  2. ‘La Loi de Murphy’ en ‘Je veux tes yeux’ waren de afgelopen maanden niet van de radio weg te branden. De zus van Roméo Elvis brak definitief door. Wat is haar artiestennaam?
  3. De roman ‘De hoofdstad’ van Robert Menasse speelt zich af in de wereld van de Europese ambtenaren in Brussel. Welk dier wordt er tot grote verrassing van de personages gesignaleerd op de Oude Graanmarkt?
  4. Schiftingsvraag: Wat zal de einduitslag zijn van Anderlecht – Gent op zondag 1 april?

Waag je kans vandaag nog! Stuur een mail met als titel ‘kwistig maart’ naar BrusselBlogt of laat een persoonlijk bericht achter via onze Facebook-pagina. Geef daarin de oplossingen en vermeld je naam en je postadres. Je hebt daarvoor tijd tot en met zondag 1 april, om 12 uur.

Share

Door Tom

Nieuwe Brusselaar met een passie voor taal, cultuur en journalistiek. Geboren in Sint-Niklaas. Studeerde Germaanse talen in Gent en woonde na zijn studie zes jaar in Berlijn. Houdt zich bezig met beleid en communicatie binnen de Vlaamse overheid en is journalist in bijberoep.