Categorieën
Kwistig

Kwistig in juni

Ook in juni pakken we uit met onze maandelijkse quizrubriek: Kwistig. We zijn daarin kwistig met moeilijke vragen, interessante weetjes over Brussel en … mooie prijzen. Wie weet, win je een van de drie boekenbonnen ter waarde van 20 euro voor de boekenmarkt van Lannoo, van 13 tot 17 juni, in het Paleis der Akademiën (Hertogstraat 1, 1000 Brussel).

 

  1. Aan de voorgevel van de KVS aan de kant van de Lakensestraat prijken drie borstbeelden van vermaarde 17e- en 18e-eeuwse Nederlandse toneelschrijvers. Wie is de derde en meest bekende afgebeelde auteur, naast Pieter Langendyk en Willem Ogier?
  2. Hoe heette de voorloper van Cinema Galeries in de Koninginnegalerij? Galeries ging in 2012 open.
  3. Welk plein in Brussel-stad wordt gedomineerd door het standbeeld van Charles Rogier, een van de grondleggers van de Belgische staat?

Waag je kans vandaag nog! Stuur een mail met als titel ‘kwistig juni’ naar BrusselBlogt of laat een persoonlijk bericht achter via onze Facebook-pagina. Geef daarin de oplossingen en vermeld je naam en je postadres. Je hebt daarvoor tijd tot en met zondag 10 juni, om 18 uur. Een eerlijke hand kiest de drie winnaars. Je persoonsgegevens dienen uitsluitend voor de wedstrijd en worden niet bewaard, doorgegeven of op een andere manier gebruikt.

Share

Door Tom

Nieuwe Brusselaar met een passie voor taal, cultuur en journalistiek. Geboren in Sint-Niklaas. Studeerde Germaanse talen in Gent en woonde na zijn studie zes jaar in Berlijn. Houdt zich bezig met beleid en communicatie binnen de Vlaamse overheid en is journalist in bijberoep.