Categorieën
Brussel Actua Brussel-Stad Podium Reizen & Toerisme

’t is weer tijd voor het bloementapijt

– Excuseer, we zijn op zoek naar de markt.

– De Grote Markt? Met het stadhuis met de hoge toren en de prachtige huizen?

– Ja, waar het bloementapijt ligt!

– Maar dat ligt er nu niet! Dat is maar eens om de twee jaar, in augustus.

– Jammer, er stond een foto van in onze reisgids.

Goed nieuws voor toeristen en begonialiefhebbers. Het bloementapijt valt dit jaar van 16 tot 19 augustus te bewonderen op de Grote Markt. Het tapijt wordt samengesteld door ongeveer 120 vrijwilligers die bijna een miljoen bloemen in minder dan acht uur installeren. Voor zes euro kun je genieten van het panoramisch zicht vanop het balkon van het stadhuis.

De 21ste editie staat in het teken van Guanajuato, een Mexicaanse regio met een bijzonder rijke bloemencultuur en -traditie. Het motief zie je onder de tekst. Een extraatje: omdat het exact twintig jaar geleden is dat de Grote Markt Unesco-Werelderfgoed werd, komen tientallen bloementapijtkunstenaars van over de hele wereld naar Brussel voor een florale expo aan het Beursplein. In de Koninklijke Sint-Hubertusgalerijen kun je nu al grote foto’s bekijken van de twintig vorige tapijten. Meer info staat op de website en op de Facebook– en Instagrampagina.

 

 

Share

Door Tom

Nieuwe Brusselaar met een passie voor taal, cultuur en journalistiek. Geboren in Sint-Niklaas. Studeerde Germaanse talen in Gent en woonde na zijn studie zes jaar in Berlijn. Houdt zich bezig met beleid en communicatie binnen de Vlaamse overheid en is journalist in bijberoep.