Categorieën
Brussel Actua Duurzaamheid Sint-Jans-Molenbeek

Zwemmen aan het Weststation?

Op vrijdag 26 oktober namen we deel aan een collectief bezoek aan de ongebruikte ruimte rond het Weststation en het metrostation Beekkant. Het gebied wacht op een grondige ontwikkeling in de toekomst met nieuwe appartementen, productieve en commerciële functies, maar ook grote groene ruimten. Voordat de definitieve werken beginnen, zal een tijdelijk en participatief gebruik worden georganiseerd.

We denken dat een zo bereikbare plaats waar alle metrolijnen van Brussel langskomen, en met veel gezinnen in de buurt, een geweldige locatie zou zijn voor een openluchtzwembad. Het kan starten als een tijdelijke installatie die in de toekomst uitgroeit tot een permanent zwembad. Wat denk jij?

Een ambitieus voorbeeld zou de Astoria Park Pool in New York kunnen zijn. Gebouwd in de jaren 1930 in een park langs de East River, is het vandaag nog steeds een bestemming voor mensen uit de hele metropool.

Burgerbeweging Pool is Cool ijvert voor de herintroductie van openluchtzwemmen in Brussel en heeft daarvoor een petitie gelanceerd. 

Share