Categorieën
Podium

Op de toppen van je tenen

De Brusselse kinderboekenrecensent en journalist Patrick Jordens wil een nieuwe uitgeverij opstarten: Tiptoe Print. Er is volgens hem een leemte in het huidige Nederlandstalige aanbod van prentenboeken.

Straf werk uit Spanje, Portugal en Italië, maar ook uit Korea, Iran en Brazilië raakt vandaag niet tot bij een Nederlandstalig publiek. Jordens ziet in Franstalige boekhandels in Brussel nochtans fantastische boeken liggen en ontdekt nog meer moois op de kinderboekenbeurs in Bologna. “Ik wil delen wat mij raakt, verwondert en betovert. Ik vind het ook belangrijk dat we op verschillende manieren naar de wereld leren kijken. De universele kracht van beeldtaal overstijgt moeiteloos barrières,” zegt hij.

De naam van de uitgeverij verwijst naar de artistieke kwaliteit van de boeken en de verruiming van het literaire landschap die hij beoogt. “Boeken doen je verbeelding groeien en je over het muurtje kijken. Boeken haal je midden in de nacht – op de toppen van je tenen – stiekem bij je in bed. Omwille van zoveel onverwachte schoonheid, zoveel warmte, humor, poëzie.”

Tiptoe Print wil niet alleen vier beeld- en prentenboeken per jaar uitgeven, maar ook werk maken van de omkadering. Elke nieuwe release gaat gepaard met activiteiten voor jong en oud: hands-on ateliers, mini-expo’s, masterclasses, samen lezen en filosoferen.

De kleinschalige uitgeverij is op zoek naar middelen om de vertaal-, lay-out-, druk- en verdeelkosten voor de eerste twee titels te financieren. Daarom loopt er een crowdfundingsactie, die 7.500 euro moet opleveren. De teller staat nu op 6.310 euro.

Tiptoe Print heeft een eigen Facebook-pagina. Steunen kan via het Brusselse platform Growfunding.

Share

Door Tom

Nieuwe Brusselaar met een passie voor taal, cultuur en journalistiek. Geboren in Sint-Niklaas. Studeerde Germaanse talen in Gent en woonde na zijn studie zes jaar in Berlijn. Houdt zich bezig met beleid en communicatie binnen de Vlaamse overheid en is journalist in bijberoep.