Categorieën
blog.bxl Schaarbeek

Blog.bxl: We love Schaerbeek

Sabrina en Olivier, een Belgisch-Italiaanse uit Luik en een Bretoen, wonen al acht jaar in Schaarbeek in de Dailly-wijk. Ze hebben het er erg naar hun zin en delen sinds september hun liefde voor de ezelsgemeente op hun blog We Love Schaerbeek. Ze zetten hun favoriete adresjes in de kijker en stellen interessante initiatieven voor. We spraken met Olivier: “Ik ontmoet zoveel gepassioneerde en geëngageerde mensen in Schaarbeek.”

Waarom zijn jullie een eigen blog begonnen?

Toen mijn vrouw en ik in Schaarbeek kwamen wonen, ontdekten we de blog van Eric Platteau: Le blog d’un Schaerbeekois motivé, destijds op Facebook beter bekend als Schaerbeek est Fantastique. Om verschillende redenen stopte Eric twee jaar geleden met zijn blog en we voelden dat aan als een gemis. Als vastgoedmakelaar bij We Invest ben ik vaak in Brussel onderweg. Door mijn werk merkte ik dat er in Schaarbeek de laatste drie jaar een bepaalde dynamiek heerst. Ik wilde graag de fakkel van Eric overnemen. Ik schrijf doorgaans de teksten en Sabrina neemt de foto’s.

Hoe kiezen jullie de restaurants, cafés en winkels die jullie bespreken?

We zijn begonnen met adresjes die we zelf leuk vinden, zoals café Copain, pizzeria Saco en decoratiewinkel Mieu. De mond-tot-mondreclame heeft de rest gedaan. Dankzij de blog komen we in contact met mensen die ons plekken aanbevelen. Zo hebben we Boentje ontdekt, een café-restaurant dat de strijd aanbindt tegen voedselverspilling. Op Facebook en Instagram kregen we de tip van de geheime bakker. Martin werkt voor de Waals-Brabantse coöperatie Graines de Vie en verkoopt elke woensdag brood in de Artanstraat. We testen ook graag nieuwe dingen uit, zoals de chocoladewinkel Xocolate.

Hoe zien jullie Schaarbeek verder evolueren?

Als een zeer dynamische gemeente waarin zich steeds meer handelaars en ondernemers vestigen. Ik ontmoet zoveel gepassioneerde en geëngageerde mensen in Schaarbeek. Hun aanwezigheid verbetert de sociale en multiculturele contacten. Als handelaars zich verenigen en regelmatig gemeenschappelijke evenementen organiseren, is dat een perfecte aanvulling op het werk van de gemeente.

Wat bevalt jullie aan Brussel, wat niet?

Brussel is onze adoptiestad. We wonen er al meer dan 20 jaar. Ik vind het leuk om in de stad rond te wandelen en verschillende buurten te verkennen met telkens een eigen sfeer en architectuur. Ik hou van de stedelijke wanorde die voor een stuk de charme van Brussel uitmaakt. Ik haat de files. Sommige straten zijn ook echt vuil.

Hoe zien jullie de toekomst van de blog?

We bereiden de komende weken een Engelse versie voor. We zullen de eerste artikelen vertalen en vervolgens in twee talen publiceren. We werken eraan!

De Brusselse blogosfeer is als een huis met vele kamers. In de rubriek Blog.bxl wandelen we door de verschillende vertrekken. Vandaag werpen we een blik op We Love Schaerbeek. De blog is actief op Instagram en deelt zijn bijdragen ook in de Facebook-groepen La Schaerbeekoise et Expats in Schaerbeek.

Share

Door Tom

Nieuwe Brusselaar met een passie voor taal, cultuur en journalistiek. Geboren in Sint-Niklaas. Studeerde Germaanse talen in Gent en woonde na zijn studie zes jaar in Berlijn. Houdt zich bezig met beleid en communicatie binnen de Vlaamse overheid en is journalist in bijberoep.