Categorieën
Kwistig Pellicule & papier Podium

Kwistig in april

In april pakken we uit met onze maandelijkse quizrubriek: Kwistig. We zijn daarin kwistig met moeilijke vragen, interessante weetjes over Brussel en … mooie prijzen. Wie weet, win je een van de drie duotickets voor de avant-première van de documentaire Bruxelles, Une Traversée Urbaine in BOZAR op donderdag 2 mei. Aan de hand van een tocht door straten, boulevards, pleintjes, steegjes en stadsruimtes vertellen deskundige gesprekspartners het verhaal van Brussel.

Trailer Bruxelles-Brussel, Une Traversée Urbaine from Image Creation – Martine Barbé on Vimeo.

  1. Welke Brusselse gemeente is in het Nederlands genoemd naar een boom? De boom is ook te zien in het wapenschild.
  2. Hoe heet de nieuwe film van Bas Devos, waarin drie mensen de gevolgen van de aanslagen in Brussel in 2016 te boven proberen te komen?
  3. Sinds 2016 biedt Couleur Café de beste hiphopartiesten uit Vlaanderen, Wallonië en Brussel een podium in een exclusieve liveshow. In 2019 komt er een XXL-editie met opkomende rap- en R&B-acts, geruggensteund door live jazz-bands. Wat is de naam van deze show?

Waag je kans vandaag nog! Stuur een mail met als titel ‘kwistig april’ naar BrusselBlogt of laat een persoonlijk bericht achter via onze Facebook-pagina. Geef daarin de oplossingen en vermeld je naam en je postadres. Je hebt daarvoor tijd tot en met vrijdag 26 april, om 15 uur. Een eerlijke hand kiest de drie winnaars. Je persoonsgegevens dienen uitsluitend voor de wedstrijd en worden niet bewaard, doorgegeven of op een andere manier gebruikt.

Share

Door Tom

Nieuwe Brusselaar met een passie voor taal, cultuur en journalistiek. Geboren in Sint-Niklaas. Studeerde Germaanse talen in Gent en woonde na zijn studie zes jaar in Berlijn. Houdt zich bezig met beleid en communicatie binnen de Vlaamse overheid en is journalist in bijberoep.