Categorieën
Brussel Actua People & Lifestyle Podium

Ingress First Saturday ter ere van François Englert

Op zaterdag 7 september a.s. organiseren Wolves of Belgium en Resistance Belgium in BrewDog Brussels een Ingress First Saturday ter ere van Brusselaar François Englert.

Ingress First Saturdays

Ingress is een augmented-realityspel dat in 2013 werd ontwikkeld door Niantic en dat massaal online wordt gespeeld. In het spel is de echte wereld virtueel gevuld met zogenaamde portalen. Twee partijen, de Enlightened (Verlichten) en de Resistance (Verzet), strijden om de controle van deze portalen. Het doel van het spel is om zoveel mogelijk oppervlakte (in functie van de bevolkingsdichtheid) te beslaan door de portalen in driehoeken of ‘velden’ aan elkaar te koppelen.

Ingress First Saturdays zijn officiële, door Niantic goedgekeurde evenementen die worden georganiseerd en geleid door lokale agenten. Ze vinden plaats op de eerste zaterdag van elke maand op locaties over de hele wereld.

François baron Englert (°Etterbeek 1932) is een Belgisch theoretisch fysicus (Université Libre de Bruxelles), die in 2013 samen met de Britse natuurkundige Peter W. Higgs (University of Edinburgh) de Nobelprijs voor de Natuurkunde kreeg voor hun theorie over het higgsboson. Englert was daarmee de eerste Belg die de Nobelprijs voor Natuurkunde ontving. In 2012 werden de reeds in 1964 ontwikkelde ideeën van beide wetenschappers bevestigd door de ontdekking van het higgsdeeltje in het CERN in Zwitserland.

François Englert at the Nobel Laureates 2013 press conference at the Royal Swedish Academy of Sciences in December 2013. Photo: Bengt Nyman (CC BY 2.0).
François Englert op de persconferentie van de Nobelprijswinnaars van de Koninklijke Zweedse Academie van Wetenschappen in december 2013. Foto: Bengt Nyman (CC BY 2.0).

Ingress is als augmented-realityspel gebaseerd op de aanwezigheid van zogenaamde Exotic Matter (XM) die gedachten en creativiteit kan beïnvloeden en die via de portalen in de wereld stroomt. De link tussen de fictieve XM van Ingress en het in 2013 ontdekte higgsdeeltje is natuurlijk snel gelegd. Reden te meer om onze Brusselse Nobelprijswinnaar François Englert met deze First Saturday in Brussel eer te bewijzen.

Brout-Englert-Higgs Boson Banner

Praktische informatie:
datum: zaterdag 7 september 2019
plaats: BrewDog Brussels
programma:
     13.00-14.00 uur: registratie
     13.45 uur: groepsfoto
     14.00-16.00 uur: banner & battle
     16.00-16.30 check-out BrewDog
     16.30-17.30 uur: restock portal live
     17.00-17.30 uur: bekendmaking resultaten

Meer informatie op de website van First Saturday Brussels: fsbrussels.home.blog

Share

Door Patrick

Voorouders in West-Vlaanderen en de Kempen. In 1968 geboren in Wilrijk (Antwerpen). Woont sinds midden 2001 in Brussel en werkt er sinds 2002. Woonde tot eind 2013 in Laken, sindsdien in Sint-Jans-Molenbeek. Vindt Brussel een moeilijk lief, maar houdt toch vooral van de schoonheid, de meertaligheid en de diversiteit van het gewest. Ondersteunt beroepshalve de Nederlandstalige openbare bibliotheken in Brussel.