Categorieën
Kwistig Podium Sint-Jans-Molenbeek

Kwistig in oktober

In oktober pakken we opnieuw uit met onze quizrubriek Kwistig. We zijn daarin kwistig met moeilijke vragen, interessante weetjes over Brussel en … mooie prijzen. Wie weet, win je een van de drie duotickets voor Obsessions, de nieuwe tentoonstelling over outsiderkunst in het MIMA, die loopt tot 5 januari 2020. BRUZZ spreekt van “een versnelde hartenklop, een artistiek en menselijk avontuur dat je midscheeps raakt, een obsessie waar wij nooit vanaf willen.”
  1. Matongé is de Afrikaanse wijk van Brussel. Het betekent ‘struik, bosje’, maar in welke taal?
  2. Welk invloedrijk werk schreef Karl Marx, samen met Friedrich Engels, in Brussel?
  3. Hoe heet de landschapsarchitect die in het Zoniënwoud het herdenkingsmonument voor de slachtoffers van de aanslagen van Brussel maakte? Het monument bestaat uit een krans van 32 berken, opgesteld rondom een cirkelvormige bank uit blokken blauwe steen.
Waag je kans vandaag nog! Stuur een mail met als titel ‘kwistig oktober’ naar BrusselBlogt of laat een persoonlijk bericht achter via onze Facebook-pagina. Geef daarin de oplossingen en vermeld je naam en je postadres. Je hebt daarvoor tijd tot en met woensdag 30 oktober. Je persoonsgegevens dienen uitsluitend voor de wedstrijd en worden niet bewaard, doorgegeven of op een andere manier gebruikt.
Share

Door Tom

Nieuwe Brusselaar met een passie voor taal, cultuur en journalistiek. Geboren in Sint-Niklaas. Studeerde Germaanse talen in Gent en woonde na zijn studie zes jaar in Berlijn. Houdt zich bezig met beleid en communicatie binnen de Vlaamse overheid en is journalist in bijberoep.