Categorieën
Podium

Ode aan Zwangere Guy

Voor de mensen die het nog niet weten: Zwangere Guy dropte een nieuwe single Niemand van zijn album Brutaal, dat op 6 december uitkomt. Met Wie is Guy? veroverde de rapper eerder dit jaar vele harten. Be.Brusseleir riep hem uit Brusseleir van ’t Joar.

Ik maakte kennis met Stikstof en Zwangere Guy toen ik zelf in Brussel kwam wonen. Ik had hen reeds muzikaal gespot op Pukkelpop. De liefde ontsproot zich volledig, toen ik muzikaal het talent van de Brusselse hiphopscene ontdekte, en niet voor het een of ander, maar we doen dat niet slecht. En zelf wonende in die Brusselse mind, begreep ik alles net iets beter.

We waren helemaal verkocht, na het concert van Stikstof in de AB. Enkele dagen erna was er in de Vlaamsesteenweg een pop-upstore en zweefden ze nog na van hun memorabele concert. Vanaf dan zijn wij hier thuis fan. Mocht u echter denken dat hiphop alleen bestemd is voor de leeftijdscategorie tussen 15 en 18 jaar, dan kan ik u alvast meedelen dat ik mij begeef in die van 37+ en ook ik draag zonder schroom een hoodie met overlast.

Waarom deze ode? Ze/hij zitten er boenk op. Wat mij betreft, mogen alle beleidsmakers eens naar de teksten luisteren en hiermee rekening houden bij het schrijven van een akkoord. Er is een beweging ontstaan met begrip voor elkaar, met daarbij respectvol protest voor de andere die een verschillende mening is toegedaan. De titel van Brusseleir van ’t Joar is meer dan terecht.

Het kan niet anders dan dat de voorbije twee jaar crazy zijn geweest, maar als je er dan in slaagt om samen met andere artiesten, de hiphopscene op de kaart te zetten en ene van ons te blijven waarbij veel fans (mijzelf incluis) je als een voorbeeldfiguur zien, dan ben je een hele grote artiest.

Merci ZG❤en tot in de AB❤

Share