Categorieën
Brussel Actua Podium

And we sing, it’s all right

Bruxelles Zingt, het kleinere broertje van het Bal National op het Vossenplein, zal deze zomer niet kunnen plaatsvinden. Maar tijdens de lockdown hebben veel Brusselaars op hun balkon hun zoetgevooisde stem laten horen. Bozar gaat door op het elan en nodigt iedereen uit om op zondag 7 juni aan zijn raam of aan zijn voordeur mee te zingen met The Beatles. “Here comes the sun / And I say, it’s all right.”

Singing Brussels Celebration is een ode aan samen zingen. Het evenement lokte de voorbije jaren tweeduizend zangers uit diverse gemeenschappen van Brussel naar de Bozar.

In het door corona besmette jaar 2020 gaat het event noodgedwongen digitaal. Van ’s morgens tot ’s avonds kun je via Facebook verschillende workshops volgen over zingen, ritme en ademtechnieken. Deelnemers kunnen onder meer genieten van Afrikaanse en Aboriginalliedjes, beatbox en een webinar van Paul Smith, oprichter van de Britse a-capellagroep Voces8.

Het slotakkoord, om 20.05 uur, vormt het gezamenlijke zangmoment ‘Live, Love Sing!’. De publieke radiozenders (Radio 1, Radio 2, Klara, StuBru, MNM, La Première, Musiq’3, Classic21, Pure, VivaCité en BRF) zullen dan ‘Here Comes The Sun’ spelen en iedereen mag op zijn balkon of voor de deur meezingen. Bozar verwacht een moment om samen te delen, een ogenblik van eenheid en veerkracht. Deelnemers mogen hun filmpje delen, zodat er van alle inzendingen een filmpje van een virtueel koor gemaakt kan worden, dat via de sociale netwerken gedeeld zal worden.

Meer info vind je op de website van Bozar en de Facebook-pagina van Singing Brussels Celebration. De tekst van het nummer van George Harrison oefenen kan op YouTube.

Share

Door Tom

Nieuwe Brusselaar met een passie voor taal, cultuur en journalistiek. Geboren in Sint-Niklaas. Studeerde Germaanse talen in Gent en woonde na zijn studie zes jaar in Berlijn. Houdt zich bezig met beleid en communicatie binnen de Vlaamse overheid en is journalist in bijberoep.