Categorieën
Podium

Arno en Zwangere Guy coveren ‘Non, je ne regrette rien’

Vorig jaar brachten Arno en Zwangere Guy op het podium een prachtige mix van ‘Les Yeux de Ma Mère’ en ‘Gorik Pt. 1’. Nu coveren ze samen ‘Non, je ne regrette rien’ van Edith Piaf. De opbrengst gaat naar drie Brusselse goede doelen.

De twee Brusselse muzikanten houden vast aan hun eigen stijl en bewerken de Franse klassieker met een combinatie van Franse zang- en Nederlandstalige rapteksten. Arno kijkt tevreden terug op de samenwerking: “We rapten en we rockten zoals hanen en leeuwen en de meeuwen schreeuwden: Vive La Belgique”.

De bijhorende videoclip werd geregisseerd door Koen Mortier. “Het basisidee van de clip is niet twijfelen, niet achteruitkijken, gewoon doorgaan. Ik wou Arno en Zwangere Guy niet samen laten zingen. De videoclip kan je bekijken als twee aparte verhaallijnen, maar toch is er contact: ze zingen soms elkaars lijnen, ze kijken naar elkaar, ze zijn soms te zien in elkaars video. Op die manier wou ik de ontmoetingen in beeld brengen die ze ook in het echte leven hebben. Ik wou ook een soort caleidoscopisch gevoel verkrijgen. Sommige beelden zijn eigenlijk een weerspiegeling van elkaar, maar dan met een ander personage erin.”

De clip werd volledig in Brussel opgenomen, de stad die de twee artiesten na aan het hart ligt. Heel wat bijzondere plekken passeren de revue: de Koninklijke Bibliotheek, het Riolenmuseum, de Leopold II-tunnel, de Ravensteingalerij, het Zoniënwoud, het Victor Boin-zwembad in Sint-Gillis, Hotel Metropole, Kerkhof Dieweg in Ukkel. “We kozen voor plekken die tegelijk de schoonheid, maar ook de lelijkheid van Brussel laten zien”, aldus Koen Mortier.

De clip is vanaf vandaag terug te vinden op het YouTube-kanaal van Telenet YUGO en via de site YUGO Doe Uw Ding. Door de clip te bekijken, steun je drie goede doelen. We Love BXL organiseert activiteiten om Molenbeekse jongeren vooruit te helpen in het onderwijs en als ondernemers. Coderdojo is een wereldwijde, door vrijwilligers geleide gemeenschap van gratis programmeerworkshops voor jongeren tussen 7 en 17 jaar. VOLTA is een gastvrij huis dat (beginnende) muzikanten ondersteunt in het ontwikkelen van hun ideeën en projecten.

Share

Door Tom

Nieuwe Brusselaar met een passie voor taal, cultuur en journalistiek. Geboren in Sint-Niklaas. Studeerde Germaanse talen in Gent en woonde na zijn studie zes jaar in Berlijn. Houdt zich bezig met beleid en communicatie binnen de Vlaamse overheid en is journalist in bijberoep.